اگر قصد خرید خانه ای را دارید و یا تصمیم به ساخت یک بنای مسکونی گرفته اید، در هر صورت آشنایی با ویژگی های یک خانه خوب از نظر معماری برای شما امری ضروری محسوب می شود تا بتوانید به واسطه آن نقاط قوت و ضعف بنای جدید مورد نظر خود را ارزیابی کنید. در ادامه با بعضی نکات برای انتخاب یک ساختمان و خانه خوب از نظر معماری که متناسب با نیازهای شما نیز باشد، آشنا خواهید شد. در ادامه همراه مجموعه ساویلا باشید.
از ویژگی های یک خانه خوب از نظر معماری دقت به پایداری سازه و توانایی ضد زلزله آن می باشد. با توجه به اینکه کشور ما زلزله خیز است، باید به این ویژگی مهم، یعنی پایداری و استقامت سازه از لحاظ کیفیت ساخت توجه بسیاری داشته باشید.
پارکینگ در زندگی آپارتمان نشینی اهمیت بسیار زیادی دارد. وجود فضایی برای پارک کردن وسایل نقلیه در معماری ساختمان نه تنها به امنیت آنها کمک شایانی می کند، بلکه در فصل زمستان نیز به روشن شدن سریعتر وسیله نقلیه و پیشگیری از خرابی های متناسب با آن کمک فراوانی می کند. بدین ترتیب ویژگی یک خانه خوب از نظر معماری شهر، توجه به پارکینگ، متراژ مناسب آن و امکاناتی است که برای آن در نظر گرفته شده است.
یکی دیگر از ویژگی های یک خانه خوب از نظر معماری این می باشد که سیستم سرمایشی و گرمایشی باید با توجه به شرایط آپارتمان تغییر کند. در آپارتمان ها و برج های متفاوت، سیستم سرمایشی و گرمایشی می تواند به شکل مرکزی یا به شکل جداگانه برای هر واحد انتخاب شود. در ملک شخصی سیستم های سرمایشی و گرمایشی به شکل مجزا داخل خانه هستند.
از سوی دیگر محل قرارگیری و نوع سیستم های سرمایشی و گرمایشی نیز در خانه های شخصی ساز بسیار مهم می باشد تا در تمام طول سال هوای مطبوع و دلپذیری داشته باشید.
از ویژگی های یک ساختمان مسکونی خوب، توجه بسیاری به سیستم های عایق برودتی و حرارتی و همچنین عایق های صوتی می باشد. امروزه در زندگی شهرنشینی، آلودگی صوتی بسیار افزایش پیدا کرده است و همین امر موجب شده تا آرامش زندگی در سال های گذشته روز به روز کمتر شود. یکی از روش های برقراری آرامش در فضای داخلی استفاده از پنجره های دو یا سه جداره است که از ورود و خروج صدا پیشگیری می کند. همچنین این پنجره ها به حفظ انرژی و دمای داخلی در تمام فصول سال کمک شایانی می کنند.
از جمله ویژگی های یک خانه خوب این می باشد که سیم کشی تلفن کاملا به شکل اصولی و با کمک سیم های حاوی مس خالص و روکش آلومینیومی انجام شده باشد. علاوه بر آن فاصله مناسب و جداگانه ای باید برای سیم کشی برق نسبت به تلفن در نظر گرفته باشند تا از ایجاد نویز پیشگیری شود. تاسیسات آب و گاز هم باید به شکل توکار و اصولی انجام گرفته باشد تا زیبایی خانه دستخوش تغییرات نامناسب نشود.
از ویژگی های یک خانه خوب از نظر معماری، فضاهای تفکیک شده می باشد که به نحوی کاربری هر فضا کاملا مشخص است و این کار با حداقل دیوارچینی انجام گرفته می شود. چنانچه در حال بازسازی منزل خود هستید می توانید این کار را با تخریب دیوارهای غیر حامل و سپس قرار دادن پاراوان یا پارتیشن به راحتی انجام دهید.
یکی از مهمترین ویژگی های یک خانه خوب از نظر معماری موضوع نورگیری است. پنجره ها محل ارتباط فضای داخلی با خارجی و مهمترین ورودی نور و هوای تازه محسوب می شوند. هر چقدر نور ورودی به درون خانه بیشتر باشد، حس و حال اعضای خانواده و خلق و خوی آنها بهتر می باشد.
ویژگی یک خانه خوب از نظر معماری و همچنین شهرسازی برای آپارتمان ها، فضای سبز می باشد. طراحی فضای سبز مخصوصا در مورد زندگی آپارتمان نشینی در شهرهای متفاوت اهمیت فراوانی دارد تا پیوند با طبیعت حفظ شود. فضای سبز به شکل زمین چمن، درختان مناسب، گل های آپارتمانی و… به کار می رود.
هر اندازه در معماری و ساخت آپارتمان ها یا برای محوطه سازی در طراحی ویلا به این موضوع بیشتر دقت شده باشد، ارزش معماری آن ساختمان افزایش پیدا می کند.
مزایای یک خانه خوب از نظر معماری داخلی این می باشد که در آینده بتوانید هر فضا را با تغییر کاربری به محیطی نو تبدیل کنید، بدون اینکه از این لحاظ محدودیتی وجود داشته باشد. به عنوان نمونه بتوانید با کمی تغییرات یک اتاق را به دفتر کار خود تبدیل کنید.
در معماری ایرانی به تفکیک فضاها و حریم خصوصی در داخل منزل اهمیت بسیاری داده شده است. ویژگی یک خانه خوب از نظر معماری در ایران، چینش و طراحی داخلی اصولی قسمت های متفاوت می باشد. به عنوان نمونه درب سرویس بهداشتی و حمام نباید مستقیما به داخل آشپزخانه یا فضای ناهارخوری باز شوند؛ همچنین اتاق خواب ها باید حریم خصوصی کامل داشته باشند.
ویژگی یک خانه ی چشم نواز از نظر معماری دقت به ابعاد هر فضای منزل می باشد. به عنوان نمونه باید راهرو ورودی به صورتی طراحی شده باشد که اگر همزمان دو یا چند نفر حضور داشته باشند، مشکلی در رفت و آمد پیش نیاید.
چنانچه در پذیرایی قصد دارید مبلمان بچینید به هیچ وجه نباید مزاحم رفت و آمد باشد و باید فضا به اندازه کافی وسیع باشد.
یکی از مهمترین ویژگی یک خانه خوب از نظر معماری طراحی و دقت به جزئیات، نوع رنگ و ترکیب آن در فضای داخلی به شمار می رود. علاوه بر اینکه باید از منابع نوری متفاوت مانند نور طبیعی، نورهای مخفی و… به شکل مناسب استفاده شده باشد تا رنگ فضا را بهتر جلوه دهند، نوع رنگ هر فضا نیز بسیار مهم می باشد. به عنوان نمونه خانه هایی که متراژ کمی دارند باید رنگ روشن داشته باشند و برعکس.
از ویژگی های معماری خوب ساختمان، پوشش مناسب دیوارها است. دیوارها صرف نظر از اینکه با کاغذ دیواری، دیوارپوش فومی در انواع متفاوت، رنگ روغن، اکریلیک و… پوشش داده می شوند؛ باید در مقابل گرد و غبار و نفوذ آب مقاوم باشند تا تمیزکاری آنها بسیار راحت باشند.
ویژگی های یک خانه خوب از نظر معماری کفپوش های مناسب آن می باشد. شاید از نظر بعضی افراد کفپوش سنگ یا آنتیک یکی از ویژگی های یک منزل خوب است اما قطعا کافی نیست! جنس کفپوش باید به گونه ای باشد که زمان راه رفتن بر روی آن لیز نخورید و یا فرش بر روی آن سر نخورد. علاوه بر آن رنگ کفپوش باید با فضای کلی خانه تناسب داشته باشد و خانه را کوچکتر جلوه ندهد. به عنوان نمونه رنگ تیره پارکت برای خانه های کوچک مناسب نمی باشد.
دسترسی خوب به بخش های متفاوت شهر یقینا از جمله ویژگی معماری خوب ساختمان به شمار می رود. هر اندازه به قسمت های دیدنی، فروشگاه ها، ایستگاه اتوبوس و مترو، مراکز درمانی و… دسترسی راحت تری داشته باشید بهتر می باشد. با این حال نوع معماری ساختمان هم باید به صورتی باشد که این آپارتمان را نسبت به ساختمان های مجاور و اطراف خود متمایز نشان دهد.
آسانسور یکی از امکاناتی محسوب می شود که اگر از شما بپرسند یک خانه خوب چه ویژگی هایی دارد قطعا به آن اشاره خواهید کرد. آسانسور مخصوصا برای آپارتمان هایی که بیشتر از 4 طبقه هستند قطعا الزامی است و در غیر این صورت تخلف رخ داده است. پلکان ها موجب سر و صدای زیاد ساکنین هنگام عبور و مرور شده و حتی رفت و آمد را بسیار دشوار می کنند.
ویژگی یک خانه خوب از نظر معماری پایدار توجه به نمای ساختمان و مصالح بکار برده شده می باشد. بهترین نوع نما که در شرایط متفاوت، مقاومت بسیار خوبی دارد و در طی زمان بر اثر تابش آفتاب دچار رنگ پریدگی و افت کیفیت نمی شود، سنگ می باشد. به هیچ وجه نمای ساختمانی که با کاشی کار شده باشد، مورد تایید نیست.
ویژگی یک خانه خوب از نظر معماری راه پله های اصولی و استاندارد می باشد. عرض هر راه پله نباید از 90 سانتی متر کمتر باشد و ارتفاع هر پله باید 18 سانتیمتر باشند. همچنین به شیب پلکان ها توجه کنید؛ به این دلیل که تاثیر مستقیمی از لحاظ عبور و مرور راحت دارد.
همچنین از ویژگی های بسیار مهم یک خانه خوب از نظر معماری، در نظر گرفتن قسمت هایی مانند چاه ارت و برق گیر در ساختمان های بلند و همچنین قسمت های بسیار مهمی مانند پله فرار و مسیر خروج اضطراری می باشد.
از ویژگی های یک خانه خوب از نظر معماری، تعداد واحد در هر طبقه می باشد. بهتر است که هر طبقه یک واحد داشته باشد. اما برای آپارتمان هایی که جمعیت متراکمی دارند بهتر می باشد که واحدهای هر طبقه، مقابل یکدیگر و یا در نیم طبقه قرار داشته باشند.
ویژگی یک خانه خوب از نظر معماری ذهنی، دقت به محل قرارگیری اتاق خواب ها و آرامشی است که در آنها وجود دارد. هر چقدر محل قرارگیری اتاق خواب، سر و صدای کمتری باشد، از فضایی مانند آشپزخانه دورتر باشد بهتر می باشد. همچنین توصیه می شود که اتاق خواب دارای سرویس بهداشتی و اتاق خواب مجزا با نورگیری مناسب و کاملا مستقل باشد.
از ویژگی یک خانه خوب از نظر معماری غرب که در معماری ایرانی کمتر به آن پرداخته شده، تراس و بالکن می باشد. تراس و بالکن در ملک های شخصی و برج های طبقاتی به عنوان فضایی برای دورهمی خانوادگی و استفاده از هوای مطبوع بسیار مهم محسوب می شود. چنانچه این فضا به درستی طراحی نشده باشد، به انباری تبدیل خواهد شد که در بیشتر خانه ها شاهد آن هستیم.
چنانچه ویژگی های یک ساختمان مسکونی خوب را بررسی می کنید که به صورت شخصی ساز است، به ارتفاع سقف آن توجه بسیاری کنید. بر اساس استاندارد معماری باید ارتفاع سقف بین 3 تا 3.5 متر باشد. این میزان ارتفاع به بزرگ و جادار نشان دادن فضا کمک فراوانی می کند و اتاق های متفاوت حالت متراکم پیدا نمی کنند.
1- مشاوره، طراحی، نظارت،و اجرای طرح های مدرن داخلی
2-طراحی، اجرا وساخت تجهیزات نوری و تاسیسات الکتریکال
3- طراحی لند اسکیپ و اجرا
4- طراحی مدرن، محاسبه و اجرای کلیه نماهای داخلی و خارجی(ساختمان ، مال و پاساژ)
5- طراحی ، محاسبه و اجرای کلیه سازه های بتنی و فولادی
6- طراحی و اجرای سونا و جکوزی
1- طراحی خط تولید
2- طراحی و اجرای سیستمهای بسته بندی
3- طراحی و ساخت سیستمهای رباتیک
4- طراحی و برنامه نویسی logo, plc ومیکرو کنترلها
5- طراحی و اجرای دکلهای مخابراتی
6- طراحی و اجرای شبکه های وایرلس
7- تامین کالاهای مورد نیاز صنایع بزرگ کشور از جمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، فولاد و ریخته گری
1- طراحی سیستم آبیاری هیدرو پونیک، آیروپونیک، کشت خاکی و اجرا
2- طراحی و اجرای سیستم کشت
3- طراحی و اجرای کلیه سازه های گلخانه ای
4- طراحی و اجرای سیستم های کنترل اقلیم و ایردوابرلس
5- مشاوره برای اجرای پروژه گل کشاورزی
1-تهیه برنامه زمانبندی کلی پروژه با توجه به موارد قرارداد
2- تعیین حدود برنامه های فرعی مرتبط با طراحی، تدارکات و امور اجرایی پروژه با توجه به برنامه کلی پروژه
3- کنترل برنامه های زیرپروژه با استفاده از گزارشات مسئولین برنامه ریزی واحدهای زیر ربط
4- تعیین بودجه پروژه و مقایسه با هزینه های انجام شده
5- تهیه گزارشات پیشرفت فیزیکی و هزینه های پروژه جهت مدیریت پروژه و نظارت و اجرا
6- جمع آوری اطلاعات برای تهیه صورت وضعیت ها جهت ارائه به کارفرما با توجه به عملیات انجام شده