نورپردازی صحیح در محیط های درمانی مانند بیمارستان، درمانگاه، مطب و کلینیک، از اهمیت بسزایی برخوردار است. در واقع، این مسئله برای رضایت بیماران، کارکنان و همچنین بهبود کارایی و کیفیت خدمات درمانی بسیار مهم است.
نورپردازی مناسب باید شامل استفاده از نورهای مناسب، منابع نوری متنوع و بهینه شده، توزیع مناسب نور در فضا، کنترل مناسب تاریکی و نور، و حتی استفاده از رنگ های صحیح و مناسب در دکوراسیون باشد.
برای مثال، در بیمارستان، نورهایی با شدت و طیف مناسب می توانند به کاهش ترس و اضطراب بیماران کمک کنند و برای پرستاران و پزشکان نیز فضای کاری مناسب ایجاد کنند. همچنین، درمانگاه ها و کلینیک ها با استفاده از رنگ های صحیح در دکوراسیون و نورهای مناسب، می توانند به کاهش استرس بیماران و افزایش آرامش آنها کمک کنند.
در کل، نورپردازی صحیح در محیط های درمانی باید بر اساس نیازهای بیماران، کارکنان و همچنین نوع فضای درمانی طراحی شود تا بهبود کیفیت درمان و افزایش رضایت بیماران و کارکنان دست یابیم.
نورپردازی بیمارستان و فضای درمانی عموماً شامل موارد زیر میشود:
هدف اصلی تأمین روشنایی در محیط درمانی، بهبود ایمنی و کیفیت خدمات درمانی برای بیماران و کارکنان بیمارستان است. برای این منظور، هدفهای زیر باید مورد توجه قرار گیرند:
روشنایی مراکز درمانی و بیمارستانها میتواند بر بهبود و سلامت بیماران و وضعیت روحی آنها تأثیر بگذارد. این موضوع به دلیل تأثیرات مستقیم نور بر ترکیب شیمیایی بدن و شادابی ذهنی و روحی بیماران است.
یکی از اصول اصلی نورپردازی در بیمارستانها، استفاده از نورهای طبیعی است. استفاده از پنجرهها و دربهای شیشهای در مراکز درمانی، باعث ورود نور طبیعی و هوای تازه میشود و احساس آرامش و راحتی بیماران را افزایش میدهد.
همچنین، استفاده از نورهای کم و نرم و همچنین نورهای مستقیم و فرعی برای تأثیرگذاری بر بخشهای خاص اتاق، مانند بخش بستری، منطقه پذیرش و سایر بخشهای درمانی موثر است. این نوع نورپردازی میتواند به بیماران کمک کند تا روحیه خود را حفظ کرده و با احساسات منفی برای بیماری خود مقابله کنند.
استفاده از رنگهای دلنشین نیز میتواند بهبود روحی و جسمی بیماران را تسهیل کند. رنگهای نارنجی، زرد، سبز، آبی و بنفش از جمله رنگهایی هستند که به عنوان رنگهای درمانی مطرح هستند.
انتخاب تکنیک مناسب نورپردازی در بخشهای پزشکی از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا در این بخشها، بخشهایی همچون اتاق عمل، اتاقهای مطالعاتی و اتاقهای انتظار میتواند در جلب رضایت بیماران و کارکنان مؤثر باشد. انتخاب تکنیک مناسب نورپردازی اتاقها و بخشهای پزشکی میتواند به ویژه در حفظ آرامش و راحتی بیماران و کارکنان اهمیت داشته باشد.
فضاهای درمانی دارای یک بخش کلی و بخش های مختلف شامل اتاق های مختلف می باشد که نورپردازی هر یک از این بخش ها بر اساس اصول خاصی انجام می شود.
نورپردازی و استفاده از رنگ های مناسب در فضاهای بیمارستانی می تواند تاثیرات بسیار مثبتی بر روی سلامت بیماران و پرستاران داشته باشد.
یکی از مزایای استفاده از نورپردازی مناسب در بیمارستان، تنظیم چرخه بدن است. بر اساس تحقیقات، نورپردازی مناسب می تواند بهبود خواب بیماران را در بیمارستان ها ایجاد کند و بدین ترتیب سبب بهبود سریع تر درمان شده و کاهش زمان بستری شود.
همچنین، نورپردازی و استفاده از رنگ های مناسب می تواند وضوح بصری در محیط بیمارستان را بهبود بخشد و خطاهای شغلی کاهش یابد. این موضوع به خصوص برای پزشکان و پرستاران که برای انجام کارهای پزشکی به نور مصنوعی و روشنایی کافی نیاز دارند، مهم است.
علاوه بر این، نورپردازی و استفاده از رنگ های مناسب می تواند به کاهش احساس درد در بیماران کمک کند. بر اساس تحقیقات، رنگ های خاص می توانند بهبود حالت روحی بیماران را نیز به همراه داشته باشند و از احساس افسردگی جلوگیری کنند.
استفاده از نورپردازی مناسب و رنگ های صحیح در فضاهای بیمارستانی می تواند بهبود کیفیت درمان و افزایش رضایت بیماران و پرستاران را به همراه داشته باشد.
بدن انسان همیشه به نور کافی نیاز دارد که می تواند به صورت طبیعی یا مصنوعی تامین شود. نورپردازی نادرست و نامناسب ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی در بیماران شود. برای مثال، استفاده از نورهای بسیار تند و روشن در فضاهای درمانی ممکن است باعث تحریک بیش از حد بیماران شود و باعث تشدید بیماری و کاهش سرعت بهبودی آنها شود. همچنین، عدم توجه به تأثیر نورهای انعکاسی از سطوح مختلف ممکن است باعث بروز مشکلات بینایی و سایر مشکلات فیزیکی در بیماران شود.
بنابراین، برای طراحی و اجرای نورپردازی در فضاهای درمانی و پزشکی، بهتر است با استفاده از تخصص و دانش کافی در زمینه نورپردازی و تکنولوژی های نورپردازی، به ایجاد فضایی امن و آرام و همچنین فراهم کردن نور مناسب برای انجام فعالیتهای پزشکی و درمانی پرداخته شود. در ضمن، توجه به نیازهای ویژه هر بیمار و همچنین نیازهای پرسنل درمانی نیز بسیار حائز اهمیت است.
استفاده از چراغهای LED در روشنایی بیمارستان ها و فضاهای درمانی دارای مزایای بسیاری است. این چراغها در حین کار گرمای کمی تولید میکنند که باعث میشود از نظر انرژی مصرفی کارآمدتر باشند. در بیمارستان ها که به دلیل نیاز به پایداری در شرایط مختلف، استفاده از چراغهای LED به عنوان یک راهکار بهینه و مطمئن محسوب میشود.
به علاوه، هزینه نصب و استفاده از پنلهای LED در روشنایی بیمارستانها نسبت به فلورسنت و هالوژن کمتر است. این نوع چراغها دارای عمر طولانیتری نسبت به چراغهای فلورسنت و هالوژن هستند، که باعث کاهش هزینه نگهداری و تعمیرات میشود.
در هر صورت، هنگام نصب چراغهای LED در فضاهای درمانی و بیمارستانها باید از تجهیزات پیچیده پزشکی و تأثیر آنها بر روشنایی استفاده شده مطمئن بود. این امر به ویژه در اتاقهای عمل و نگهداری بیماران بسیار حائز اهمیت است. در طراحی و انتخاب نورپردازی مناسب برای این فضاها، علاوه بر کیفیت نور و کم مصرف بودن، باید از تأثیر آن بر فعالیتهای پزشکی و راحتی بیماران هم اطمینان حاصل شود.
در طراحی نورپردازی و روشنایی بیمارستان، باید از یک رویکرد سیستمی استفاده کرد که توجه به نیازهای متفاوت هر بخش را در نظر بگیرد. در بخش ویزیت سرپایی، باید از نور نرم و طبیعی استفاده کرد که احساس آرامش و امنیت در بیماران ایجاد کند. در معاینه پزشکی و جراحی، نیاز به نور قوی و موثر برای کارکنان پزشکی و پرستاران وجود دارد تا بتوانند به خوبی اقدامات درمانی را انجام دهند. در اتاق جراحی و اتاق استریل، باید از نور مناسب استفاده کرد که به پایداری در نور و توزیع یکنواخت آن توجه کند. در بخش داروخانه، نیاز به نور موثر برای کارکنان داروخانه و دقت در رنگهای نور برای انتخاب دارو وجود دارد. در فضای عمومی و اداری، باید از نور طبیعی و نور نرم استفاده کرد تا احساس آرامش و رضایت در بیماران و کارکنان ایجاد شود. در راهروها، باید از نور متمرکز و کمیاب برای پایداری در نور و همچنین جلوگیری از ایجاد سایه و نقصان دید در بیماران استفاده کرد. در فضای بیرونی، باید از نوری متمرکز و قوی استفاده کرد که امنیت در محیط بیمارستان را تضمین کند. در هر صورت، باید از اصول طراحی و استانداردهای روشنایی برای کاهش هزینههای انرژی و کنترل نور استفاده شود
همچنین در بخش ویزیت سرپایی بیمارستان، ایجاد یک نور محیطی کمتر برای حفظ حریم شخصی بیماران نیز بسیار مهم است. استفاده از روشنایی مناسب در محدوده کاری پزشک و به طور همزمان ایجاد یک نور پراکنده و دلنشین در سایر نقاط این فضا، میتواند باعث کاهش تنش بیمار و پزشک و بهبود ارتباط بین آنها شود.
همچنین، در بخش ویزیت سرپایی بیمارستان، نورپردازی باید با مواد مناسبی همراه باشد تا بازتاب نور و تابش خیره کنندهای در محیط ایجاد نشود و احساس خستگی و اعتیاد نور در بیماران و پزشکان به وجود نیاید.
استفاده از چراغهای مناسب و همگن در کنار چراغهای مستقیم برای بخش ویزیت سرپایی بسیار مهم است. در صورت نیاز به بررسیهای بیمار، چراغهای قابل تنظیم و قابل تغییر ارتفاع بسیار کارآمد هستند. همچنین در صورت نیاز به روشنایی بیشتر برای معاینههای دقیق، میتوان از چراغهای قابل تنظیم مستقیم با زاویه تنظیم بالا استفاده کرد.
در کل، هدف از طراحی نورپردازی برای بخش ویزیت سرپایی بیمارستان، بهبود شرایط کاری پزشکان، رفع تنش بیمار و بهبود ارتباط بین پزشک و بیمار است.
طراحی نور در کلینیک های کوچک معمولی باید به چندین عامل توجه داشته باشد. این فضاها برای تشخیص و درمان بیماران استفاده می شوند، بنابراین نورپردازی به شکلی طراحی می شود که بتواند نیازهای کاری پزشکان را برطرف کند و به بیماران شرایط مناسبی را برای تعامل با پزشکان فراهم کند.
استفاده از لامپ های LED و چراغ های ساده به جای لامپ های فلورسنت، بهبود قابل توجهی در نورپردازی کلینیک ها ایجاد کرده است. همچنین، استفاده از روشنایی در حدود 300 لوکس یا بیشتر، کارآمدی نور را تضمین می کند.
برای ایجاد زیبایی در نورپردازی کلینیک ها، می توان یک پرتو باریک سفید طبیعی 4000 کلوین را مستقیماً بالای وضعیت نشستن بیمار قرار داد. این ترکیب با کنترل روشنایی در حدود 300-500 لوکس، مناسب برای معاینه و تشخیص پزشکان و استراحت بیماران است.
در کلینیک اورژانس، نیاز به نور روشن برای تشخیص و درمان فوری بیماران وجود دارد. بنابراین، نور کلی در این فضا باید حدود 500-300 لوکس با رنگ روشن 6000 کلوین باشد. این نورپردازی به پزشکان اجازه می دهد تا با بیماران عصبی به خوبی تعامل داشته باشند.
نور روز نیز باید در طراحی نور کلینیک ها در نظر گرفته شود. در صورت وجود صفحه نمایش در فضا، تجهیزات نورپردازی برای این کار نیز باید مورد استفاده قرار گیرند.
کلینیک عمدتا در طول روز استفاده می شود و نور روز نیز باید در طراحی نور در نظر گرفته شود. در صورت وجود صفحه نمایش در فضا باید تجهیزات نورپردازی را نیز برای این کار در نظر گرفت.
برای طراحی نورپردازی بخش عمومی معاینه پزشکی، نیاز است که به نیازهای مختلف این بخش توجه شود. در ادامه به بررسی این نیازها و پیشنهادهایی برای نورپردازی معاینه عمومی و آزمایشگاه می پردازیم:
1. بخش آزمایشگاه: در بخش آزمایشگاه، نور محیط باید کاملا روشن باشد تا بتوان نمونه هایی که جهت آزمایش گرفته شده اند را به خوبی بررسی کرد. با این حال، نباید این نور خیره کننده باشد و بتواند به چشمها آسیب بزند. لذا توصیه شده است که روشنایی در این فضاها بین 300 تا 500 لوکس باشد. همچنین، نباید فراموش کرد که تجهیزات پزشکی حساسی نیز در این بخش استفاده می شوند، لذا نورپردازی باید به گونه ای باشد که بر تجهیزات پزشکی هم تأثیر منفی نگذارد.
2. بخش معاینه فیزیکی: در بخش معاینه فیزیکی، باید فضایی آرام و راحت برای بیماران ایجاد شود. بهترین نورپردازی برای این بخش، نورپردازی با شدت 150 تا 300 لوکس است. همچنین، می توان از نورهای گرم و طبیعی استفاده کرد تا بیماران حس آرامش و راحتی بیشتری داشته باشند.
3. تأثیر عوامل دیگر بر نورپردازی: علاوه بر نیازهایی که بخش معاینه عمومی و آزمایشگاه دارند، باید به عوامل دیگری نیز توجه کرد که بر نورپردازی تأثیر می گذارند.
با توجه به اینکه بخش معاینه عمومی و آزمایشگاه نیازمند نورپردازی مناسب هستند، در ادامه برخی نکات و راهنمایی های مهم در این زمینه را برای شما بیان می کنم:
رنگ نور: رنگ نور در محیط پزشکی باید به گونه ای باشد که درستی تشخیص دادن بیماری ها را تضمین کند. برای این منظور، نور سفید یا نزدیک به سفید (cool white) پیشنهاد می شود.
توزیع نور: توزیع نور به صورت یکنواخت بر روی سطوح مختلف اتاق، از جمله دیوارها و سقف، بسیار مهم است. با توجه به فعالیت های مختلفی که در این فضاها انجام می شود، توزیع نور باید به گونه ای باشد که باعث ایجاد کمترین خیره کنندگی در چشم شود.
شدت نور: شدت نور باید به گونه ای باشد که به انجام فعالیت های مختلف کمک کند، اما در عین حال، باعث خستگی و خیره کنندگی چشم نشود. به طور کلی، در بخش معاینه عمومی، شدت نور باید در بازه 300-500 لوکس باشد، در حالی که در بخش آزمایشگاه، شدت نور باید در بازه 500-1000 لوکس باشد.
کنترل نور: برای ایجاد شدت نور مناسب، باید از سیستم های کنترل نور استفاده شود. این سیستم ها امکان کنترل شدت نور را به صورت دستی یا خودکار فراهم می کنند و بهترین نور ممکن را برای فعالیت های مختلف تأمین می کنند.
استفاده از لامپ های LED: لامپ های LED به دلیل مصرف کمتر انرژی، عمر بیشتر، و کیفیت نور بهتر، انتخاب مناسبی برای نورپردازی بخش بستری نیز باید ملاحظات خاصی را در نظر گرفت. در این بخش نورپردازی باید تأثیر آرامش بخشی بر روی بیماران داشته باشد و در عین حال به میزان کافی برای انجام عملیات های پزشکی و مشاهده وضعیت بیمار مناسب باشد. نورپردازی 100-150 لوکس برای این بخش توصیه می شود.
همچنین برای جلوگیری از خستگی چشمی پرسنل پزشکی و پرستاری، نورپردازی در محیط کاری آنها نیز باید به خوبی طراحی شود. نورپردازی باید کافی باشد تا بتوان انجام کارهای پزشکی را با دقت و بدون خستگی از چشم انجام داد، اما به همین منظور نباید خیلی روشن باشد تا ایجاد خستگی چشمی را در پرسنل پزشکی و پرستاری ایجاد نکند.
در نهایت، مهم است که در طراحی نورپردازی بخش عمومی معاینه پزشکی، از نورهای طبیعی نیز استفاده شود. نور طبیعی می تواند بهبود روحیه بیماران و پرسنل پزشکی و پرستاری کمک کند و ایجاد فضای طبیعی و آرامش بخش در بخش عمومی معاینه پزشکی داشته باشد. همچنین استفاده از پوسترها و تصاویر آرامش بخش نیز می تواند در افزایش آرامش بیماران و پرسنل پزشکی و پرستاری مؤثر باشد.
برای طراحی نورپردازی بخش عمومی معاینه پزشکی، نیاز است که به نیازهای مختلف این بخش توجه شود. در ادامه به بررسی این نیازها و پیشنهادهایی برای نورپردازی معاینه عمومی و آزمایشگاه می پردازیم:
1. بخش آزمایشگاه: در بخش آزمایشگاه، نور محیط باید کاملا روشن باشد تا بتوان نمونه هایی که جهت آزمایش گرفته شده اند را به خوبی بررسی کرد. با این حال، نباید این نور خیره کننده باشد و بتواند به چشمها آسیب بزند. لذا توصیه شده است که روشنایی در این فضاها بین 300 تا 500 لوکس باشد. همچنین، نباید فراموش کرد که تجهیزات پزشکی حساسی نیز در این بخش استفاده می شوند، لذا نورپردازی باید به گونه ای باشد که بر تجهیزات پزشکی هم تأثیر منفی نگذارد.
2. بخش معاینه فیزیکی: در بخش معاینه فیزیکی، باید فضایی آرام و راحت برای بیماران ایجاد شود. بهترین نورپردازی برای این بخش، نورپردازی با شدت 150 تا 300 لوکس است. همچنین، می توان از نورهای گرم و طبیعی استفاده کرد تا بیماران حس آرامش و راحتی بیشتری داشته باشند.
3. تأثیر عوامل دیگر بر نورپردازی: علاوه بر نیازهایی که بخش معاینه عمومی و آزمایشگاه دارند، باید به عوامل دیگری نیز توجه کرد که بر نورپردازی تأثیر می گذارند.
با توجه به اینکه بخش معاینه عمومی و آزمایشگاه نیازمند نورپردازی مناسب هستند، در ادامه برخی نکات و راهنمایی های مهم در این زمینه را برای شما بیان می کنم:
رنگ نور: رنگ نور در محیط پزشکی باید به گونه ای باشد که درستی تشخیص دادن بیماری ها را تضمین کند. برای این منظور، نور سفید یا نزدیک به سفید (cool white) پیشنهاد می شود.
توزیع نور: توزیع نور به صورت یکنواخت بر روی سطوح مختلف اتاق، از جمله دیوارها و سقف، بسیار مهم است. با توجه به فعالیت های مختلفی که در این فضاها انجام می شود، توزیع نور باید به گونه ای باشد که باعث ایجاد کمترین خیره کنندگی در چشم شود.
شدت نور: شدت نور باید به گونه ای باشد که به انجام فعالیت های مختلف کمک کند، اما در عین حال، باعث خستگی و خیره کنندگی چشم نشود. به طور کلی، در بخش معاینه عمومی، شدت نور باید در بازه 300-500 لوکس باشد، در حالی که در بخش آزمایشگاه، شدت نور باید در بازه 500-1000 لوکس باشد.
کنترل نور: برای ایجاد شدت نور مناسب، باید از سیستم های کنترل نور استفاده شود. این سیستم ها امکان کنترل شدت نور را به صورت دستی یا خودکار فراهم می کنند و بهترین نور ممکن را برای فعالیت های مختلف تأمین می کنند.
استفاده از لامپ های LED: لامپ های LED به دلیل مصرف کمتر انرژی، عمر بیشتر، و کیفیت نور بهتر، انتخاب مناسبی برای نورپردازی بخش بستری نیز باید ملاحظات خاصی را در نظر گرفت. در این بخش نورپردازی باید تأثیر آرامش بخشی بر روی بیماران داشته باشد و در عین حال به میزان کافی برای انجام عملیات های پزشکی و مشاهده وضعیت بیمار مناسب باشد. نورپردازی 100-150 لوکس برای این بخش توصیه می شود.
همچنین برای جلوگیری از خستگی چشمی پرسنل پزشکی و پرستاری، نورپردازی در محیط کاری آنها نیز باید به خوبی طراحی شود. نورپردازی باید کافی باشد تا بتوان انجام کارهای پزشکی را با دقت و بدون خستگی از چشم انجام داد، اما به همین منظور نباید خیلی روشن باشد تا ایجاد خستگی چشمی را در پرسنل پزشکی و پرستاری ایجاد نکند.
در نهایت، مهم است که در طراحی نورپردازی بخش عمومی معاینه پزشکی، از نورهای طبیعی نیز استفاده شود. نور طبیعی می تواند بهبود روحیه بیماران و پرسنل پزشکی و پرستاری کمک کند و ایجاد فضای طبیعی و آرامش بخش در بخش عمومی معاینه پزشکی داشته باشد. همچنین استفاده از پوسترها و تصاویر آرامش بخش نیز می تواند در افزایش آرامش بیماران و پرسنل پزشکی و پرستاری مؤثر باشد.
در اتاق معاینه چشم، باید به وضعیت مکانیسم های داخل چشم توجه شود و اقدامات لازم برای ایمنی بیشتر بیمار انجام شود. در این اتاق باید از نورپردازی مناسب استفاده شود. نورپردازی در اتاق روشن باید از 1000 تا 2000 لوکس باشد تا بتوان به طور کامل چشم بیمار را معاینه کرد. همچنین، در این اتاق باید از روشنایی مناسب برای خواندن نتایج آزمایشهای چشمی نیز استفاده شود.
در اتاق تاریک، باید از نور خیلی کم استفاده شود تا بتوان بیمار را به طور کامل معاینه کرد. همچنین، در این اتاق باید از نورپردازی مناسب برای اجرای آزمایشهایی که نیاز به تاریکی دارند، استفاده شود.
در بخش معاینه رادیولوژی، باید از نور با شدت کمتر استفاده شود تا بتوان به طور کامل تصاویر رادیولوژیک را مشاهده کرد. همچنین، باید از نور پراکنده و متناوب استفاده شود تا بتوان به طور کامل تمام نقاط مورد نظر را پوشش داد. این اقدامات میتواند به کاهش واکنش پرسنل به اشعهی رادیوگرافی کمک کند.
طراحی نور برای اتاق عمل و بخش جراحی استریل به عنوان یکی از موارد بسیار مهم در حوزه پزشکی محسوب میشود. در طراحی نور برای این بخشها، باید به بسیاری از الزامات و تجهیزات توجه شود که شامل موارد زیر است:
۱- نور مناسب: باید به این نکته توجه کرد که نور مناسب در اتاق عمل و بخش جراحی بسیار حائز اهمیت است و این نور باید در حداقل مقدار مشخص شده برای این منطقه باشد که بهطور معمول حداقل ۷۵۰ لوکس و در صورت امکان حداکثر ۱۰۰۰ لوکس میباشد.
۲- توزیع نور مناسب: توزیع نور در اتاق عمل و بخش جراحی باید به گونهای باشد که نور به یکنواختی در سطح کاری برسد و بیشترین میزان روشنایی در محدودهای که پزشکان برای کار و جراحی استفاده میکنند قرار داشته باشد.
۳- رنگ نور: در این بخشها، باید از لامپهایی با شفافیت رنگ عالی استفاده شود تا شفافیت واقعی موادی مانند بافت، ضایعات، خون و سایر تغییرات رنگ را نمایان کند.
۴- توجه به اصول ایمنی: باید به اصول ایمنی در طراحی نور برای این بخشها توجه شود تا هیچ گونه تأثیری از نور بر روی سلامتی بیماران، پرسنل و تجهیزات نداشته باشد.
۵- استفاده از تجهیزات مناسب: باید از تجهیزات مناسبی برای نورپردازی استفاده کرد که شامل لامپهای با کیفیت و دارای قابلیت تغییر حرارت میباشد.
اتاق عمل، از جمله تمیزترین اتاق های بیمارستان است که پزشکان در آن کارهای حساسی را انجام میدهند و نیاز به نور با شدت بالایی دارد. استاندارد بیش از ۷۵۰ لوکس برای نورپردازی در این اتاق توصیه میشود و طرح پیشنهادی برای نورپردازی در این اتاق، ۱۰۰۰ لوکس میباشد. همچنین، برای نورپردازی در این اتاق باید به رنگ نور نیز توجه کرد. به دلیل شرایط بحرانی که لازم است، نور بافت، ضایعات، خون و سایر تغییرات رنگ با شفافیت واقعی باید مشاهده شود و برای این منظور باید از لامپهایی با شفافیت رنگ عالی استفاده شود.
برای طراحی نورپردازی در بخش کلی محل درمان و استراحت، ابتدا نیازهای مختلف نور را باید شناسایی کرد. در این بخش، نیاز به نور کافی برای درمان و مراقبت بیماران و همچنین نور ملایم و بدون استرس برای راحتی بیماران و افراد کار کننده در این بخش وجود دارد
کنترل روشنایی و تعامل بخش هایی که چند بیمار هستند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به عنوان مثال، در بخش هایی که چندین بیمار در کنار هم در حال درمان هستند، می توان از سیستم های کنترل روشنایی هوشمند استفاده کرد تا هر بیمار بتواند در سطح روشنایی مطلوب خود قرار بگیرد. همچنین، با استفاده از نور موضعی و دقیق می توان از مزایای بیشتری برای بیماران بهره برد. به عنوان مثال، در بخش جراحی، نور موضعی بر روی نقاط مشخصی از بدن بیمار قرار می گیرد تا به پزشک این امکان را بدهد تا بدون ایجاد سایه و با دقت بیشتری به جراحی بپردازد. به طور کلی، طراحی نور برای بخش کلی محل درمان و استراحت باید به گونه ای باشد که نه تنها نیازهای بیماران را برطرف کند، بلکه بتواند برای کارکنان پزشکی و مراقبتی نیز کارآمد باشد.
بهترین روش برای ایجاد نور مناسب در بخش کلی محل درمان و استراحت، استفاده از یک نورپردازی لایه ای است. در این نورپردازی، از چند منبع نور با دمای رنگ مختلف و در موقعیت های مختلف استفاده می شود تا نور مناسبی برای محیط فراهم شود. به طور کلی، نور فضایی باید در حدود 100-150 لوکس باشد تا بیماران بتوانند در حالتی راحت و آرام باشند.
برای ایجاد نور مناسب برای کار کادر پزشکی، نور مستقیم با میزان روشنایی بالا نباید استفاده شود، به جای آن می توان از منابع نور با نور غیر مستقیم استفاده کرد. همچنین، در بخش توانبخشی می توانید یک چراغ مطالعه با پرتو باریک بر روی تخت برای راحتی بیماران تعبیه کنید.
در بخش شب نیز، نور شب باید به طور مداوم حفظ شود تا بر استراحت بیمار تأثیری نگذارد. از چراغ های دیواری با منابع نور کم 1-2 لوکس در این شرایط استفاده می شود. همچنین، نورافکن رنگی در بالای تخت وجود داشته باشد تا نور موضعی بین 300 تا نور موضعی بین 300 تا 500 لوکس فراهم شود، می توان از نورافکن رنگی در بالای تخت استفاده کرد. این نورافکن باید به گونه ای طراحی شود که نور لازم را برای متخصصان مراقبت های بهداشتی و درمانی و بیماران فراهم کند و به هیچ عنوان نباید بر استراحت بیمار تأثیر منفی بگذارد. همچنین، برای بخش شب، از چراغ های دیواری با منابع نور کم 1-2 لوکس استفاده می شود تا بر استراحت بیمار تأثیری نگذارد. در کل، طراحی نور برای بخش محل درمان و استراحت باید به گونه ای باشد که نیازهای مختلف نور، از جمله نور برای درمان و مراقبت، نور ملایم برای راحتی بیماران و کنترل روشنایی را برآورده کند.
طراحی نورپردازی در بخش داروسازی بیمارستان بسیار حائز اهمیت است و باید با رعایت استانداردهای مربوطه انجام شود. برای این منظور، میتوان از روشنایی با حداقل شدت 500 لوکس و بالاتر از آن استفاده کرد، که باید به صورت عمودی و افقی در سراسر فضای داروخانه توزیع شود.
همچنین، برای تشخیص دقیقتر و شناسایی دارو، نور باید وضوح رنگ بالاتری داشته باشد، که با افزایش شاخص رندر رنگ (CRI) بیش از 90 ممکن است. باید به یاد داشت که داروخانهها نه تنها به نور افقی، بلکه به نور عمودی نیز نیاز دارند. برای این منظور، میتوان از روشنایی عمودی با استفاده از نورپردازی از بالا به پایین در قالب چراغهای روکار و راهنماییهای روشنایی از جنس LED استفاده کرد.
همچنین، در طراحی نورپردازی داروخانه باید به این نکته توجه شود که نور محیط داروخانه، از نظر قوانین ایمنی و بهداشتی مناسب باشد و نور تابیدهای که ممکن است به بیماران آسیب برساند، از بین برود. به علاوه، استفاده از نور های قابل تنظیم و کنترل به دلیل نیاز به تنظیم شدت نور در شرایط مختلف بسیار مهم است.
طراحی نورپردازی در بخش داروسازی بیمارستان بسیار حائز اهمیت است و باید با رعایت استانداردهای مربوطه انجام شود. برای این منظور، میتوان از روشنایی با حداقل شدت 500 لوکس و بالاتر از آن استفاده کرد، که باید به صورت عمودی و افقی در سراسر فضای داروخانه توزیع شود.
همچنین، برای تشخیص دقیقتر و شناسایی دارو، نور باید وضوح رنگ بالاتری داشته باشد، که با افزایش شاخص رندر رنگ (CRI) بیش از 90 ممکن است. باید به یاد داشت که داروخانهها نه تنها به نور افقی، بلکه به نور عمودی نیز نیاز دارند. برای این منظور، میتوان از روشنایی عمودی با استفاده از نورپردازی از بالا به پایین در قالب چراغهای روکار و راهنماییهای روشنایی از جنس LED استفاده کرد.
همچنین، در طراحی نورپردازی داروخانه باید به این نکته توجه شود که نور محیط داروخانه، از نظر قوانین ایمنی و بهداشتی مناسب باشد و نور تابیدهای که ممکن است به بیماران آسیب برساند، از بین برود. به علاوه، استفاده از نور های قابل تنظیم و کنترل به دلیل نیاز به تنظیم شدت نور در شرایط مختلف بسیار مهم است.
نورپردازی منظرخارجی بیمارستان: نورپردازی منظر خارجی بیمارستان، میتواند به عنوان یکی از عواملی که در ایجاد فضایی دلنشین، آرامش بخش و بهبودی برای بیماران، کارکنان و بازدید کنندگان بیمارستان مؤثر است، مطرح شود. با استفاده از نورپردازی در مناظر خارجی بیمارستان، میتوان فضایی زیبا، پویا و دلنشین را ایجاد کرد که بهبودی موثری در وضعیت روحی و فیزیکی بیماران و بازدید کنندگان بیمارستان به همراه دارد.
برای نورپردازی منظر خارجی بیمارستان، میتوان از انواع مختلف روش ها استفاده کرد. برای مثال، استفاده از نورپردازی دیواری و سقفی برای نورانی کردن مناظر خارجی، ایجاد نورپردازی روی گیاهان و درختان، نصب چراغ های LED و استفاده از نورپردازی حرکتی برای ایجاد جلوه های تصویری خاص و جذاب، از جمله روش های مورد استفاده در نورپردازی منظر خارجی بیمارستان هستند.
همچنین، برای نورپردازی منظر خارجی بیمارستان، باید به مواردی نظیر رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی، کاهش درخشش و تابش نور، رعایت روشنایی مناسب در محیط های پارکینگ و ایجاد مناظری با تناسب و تعادل مناسب بین نور و سایر عناصر منظری توجه کرد.
در کل، نورپردازی منظر خارجی بیمارستان، به عنوان یکی از عواملی که در بهبود وضعیت روحی و فیزیکی بیماران، کارکنان و بازدید کنندگان بیمارستان موثر است، بسیار مهم و حائز اهمیت است
آمارها نشان می دهد که روشنایی بیمارستان ها بیش از 20 درصد از کل برق مصرفی را به خود اختصاص می دهد که بخش مهمی از هزینه های عملیاتی بیمارستان ها است و بنابراین تمرکز مدیریت صرفه جویی در مصرف انرژی در بیمارستان ها می باشد. بهبود بهره وری انرژی از جنبه های زیر حائز اهمیت است:
– از منبع نوری با بازده نوری بالای نور استفاده کنید. لامپ های با راندمان نور بالا، منبع نور LED می باشند.
– در طراحی روشنایی بیمارستان و طراحی سازه روشنایی، طراحی سازه غیرمنطقی و طراحی توزیع نور زیاد است که منجر به اتلاف بی مورد برق می شود. برعکس، طراحان حرفه ای نور، با توجه به ارتفاع فضا، ابعاد فضایی و شاخص اتاق، انتخاب بهترین لامپ ها و سیستم های نورپردازی را برای هر فضایی انجام می دهند. هدف آنها ایجاد نور مناسب با استفاده از انواع منابع نوری و سیستم های نورپردازی مختلف است که بیماران و پرسنل بیمارستان را با نور دلپذیر و مناسبی برای فعالیت های روزانه، همچون خواندن، نوشتن، بررسی نوار قلب، آزمایشگاه، عمل جراحی و غیره، همراهی کند
– استفاده از روشنایی هوشمند یک اقدام استراتژیک و قدرتمند برای صرفه جویی در انرژی است. اماکن عمومی مانند دسترسی عمومی و پله ها، پارکینگ و سرویس های بهداشتی و سایر امکانات عمومی مانند ایستگاه های پرستاری همگی می توانند از سیستم کنترل هوشمند استفاده کنند. آنها نه تنها در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند، بلکه جلوه های نور را نیز بهبود می بخشند.
در نورپردازی مراکز درمانی و بهداشتی، علاوه بر ایجاد رفاه حال بیماران، نیازهای پرسنل نیز باید مد نظر قرار گیرد. برای مثال، استفاده از نور مناسب در اتاق عمل، درمانگاه، اتاق های بستری و دیگر فضاهای مشابه، می تواند به کاهش خستگی چشم، افزایش تمرکز و بهبود عملکرد پرسنل کمک کند. همچنین، می توان با استفاده از نور صحیح در این فضاها، احساس آرامش و راحتی در بین پرسنل و بیماران را تقویت کرد.
در مورد خرید تجهیزات نورپردازی مراکز درمانی و بهداشتی، بهترین راهکار این است که با کارشناسان مجرب در این زمینه مشورت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا انتخاب درستی از بین انواع تجهیزات نورپردازی موجود در بازار را انجام دهید و نورپردازی مطلوبی را در محیط درمانی خود ایجاد کنید. شرکت ساویلا یکی از شرکت های مجرب و حرفه ای با مهندسین متخصص است که در زمینه نورپردازی فضای درمانی فعالیت دارد و می تواند به شما در این زمینه کمک کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر جهت اجرای نورپردازی فضای درمان و یا خرید تجهیزات نورپردازی مراکز درمانی و بهداشتی می توانید با کارشناسان ساویلا تماس حاصل فرمایید
برای تعیین بهترین شرکت در زمینه نورپردازی فضای درمانی، نیاز به بررسی تجربه، مهارت و قابلیتهای شرکت در این زمینه است.
شرکتهای مختلفی در زمینه نورپردازی فضای درمانی فعالیت میکنند، اما بهترین شرکت باید بر اساس تجربه، ارائه خدمات، کیفیت، قیمت و پشتیبانی پس از فروش مشخص شود.
در هر صورت، برخی از شرکتهای پیشرو در زمینه نورپردازی فضای درمانی عبارتند از:
این شرکتها دارای تجربه و مهارت در زمینه نورپردازی فضای درمانی هستند و میتوانند راهکارهای سفارشی و با کیفیت را برای شما فراهم کنند. با این حال، برای تعیین بهترین شرکت باید با توجه به نیازهای خود و بررسی مهارتها و تجربیات شرکتهای مختلف در این زمینه، تصمیمگیری کنید.
هزینه طراحی و اجرای نورپردازی حرفه ای فضاهای درمانی:
هزینه طراحی و اجرای نورپردازی حرفه ای فضاهای درمانی، بستگی به عوامل مختلفی از جمله ابعاد و مساحت فضا، تجهیزات نورپردازی مورد استفاده، سطح پیچیدگی پروژه، نیازهای خاص مشتری و شرکت طراحی و اجرای پروژه دارد. بنابراین، قیمتها میتواند متفاوت باشد.
بعضی از شرکتهای طراحی و اجرای نورپردازی، قبل از شروع پروژه، با مشتریان خود درباره نیازهای آنها مشورت میکنند و بر اساس نیازهای مشتری و ویژگیهای پروژه، قیمت نهایی را مشخص میکنند.
به طور کلی، هزینه طراحی و اجرای نورپردازی حرفه ای فضاهای درمانی در ایران بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته میشود. با این حال، برای تعیین دقیق تر هزینه پروژه خود، میتوانید با شرکت ساویلا یکی از شرکت های پیشرو در زمینه طراحی و اجرای نورپردازی تماس بگیرید و نیازهای خود را با کارشناسان ما مطرح کنید
1- مشاوره، طراحی، نظارت،و اجرای طرح های مدرن داخلی
2-طراحی، اجرا وساخت تجهیزات نوری و تاسیسات الکتریکال
3- طراحی لند اسکیپ و اجرا
4- طراحی مدرن، محاسبه و اجرای کلیه نماهای داخلی و خارجی(ساختمان ، مال و پاساژ)
5- طراحی ، محاسبه و اجرای کلیه سازه های بتنی و فولادی
6- طراحی و اجرای سونا و جکوزی
1- طراحی خط تولید
2- طراحی و اجرای سیستمهای بسته بندی
3- طراحی و ساخت سیستمهای رباتیک
4- طراحی و برنامه نویسی logo, plc ومیکرو کنترلها
5- طراحی و اجرای دکلهای مخابراتی
6- طراحی و اجرای شبکه های وایرلس
7- تامین کالاهای مورد نیاز صنایع بزرگ کشور از جمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، فولاد و ریخته گری
1- طراحی سیستم آبیاری هیدرو پونیک، آیروپونیک، کشت خاکی و اجرا
2- طراحی و اجرای سیستم کشت
3- طراحی و اجرای کلیه سازه های گلخانه ای
4- طراحی و اجرای سیستم های کنترل اقلیم و ایردوابرلس
5- مشاوره برای اجرای پروژه گل کشاورزی
1-تهیه برنامه زمانبندی کلی پروژه با توجه به موارد قرارداد
2- تعیین حدود برنامه های فرعی مرتبط با طراحی، تدارکات و امور اجرایی پروژه با توجه به برنامه کلی پروژه
3- کنترل برنامه های زیرپروژه با استفاده از گزارشات مسئولین برنامه ریزی واحدهای زیر ربط
4- تعیین بودجه پروژه و مقایسه با هزینه های انجام شده
5- تهیه گزارشات پیشرفت فیزیکی و هزینه های پروژه جهت مدیریت پروژه و نظارت و اجرا
6- جمع آوری اطلاعات برای تهیه صورت وضعیت ها جهت ارائه به کارفرما با توجه به عملیات انجام شده