طراحی و ساخت شهرک یکی از اتفاقات نوین و فوق العاده در عرصه ساخت و ساز بنا محسوب می شود که از محبوبیت بسیاری برخوردار است. به این دلیل که در کلان شهرها به علت نبود فضای کافی اکثر مردم به شهرک هایی چون شهرک های ویلایی و یا مسکونی روی آورده اند و از زندگی در آن و امکانات آن نهایت استفاده را می کنند.
طراحی و ساخت شهرک کار هر سازنده ای نیست و نیاز به تجربه و مهارت کافی دارد؛ هلدینگ تخصصی ساویلا با سال ها تجربه و داشتن کادری مجرب در کنار شما کاربران گرامی است تا رویای خود را به راحتی بسازید.
برای طراحی و ساخت شهرک باید مراحلی طی شوند که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم :
– تنظیم کردن اهداف و سیاست ها :
اولین مرحله در طراحی و ساخت شهرک مشخص کردن اهداف و سیاست ها می باشد. باید به صورت دقیق مشخص باشد که با ساخت این نوع شهرک قرار است به چه نیاز هایی پاسخ داده شود و به صورت کلی چه اهدافی از کارفرما مدنظر قرار داده شده است.
– مشخص کردن فضا و کاربری قسمت های متفاوت :
در طراحی و ساخت شهرک صرف نظر از نوع آن باید فضاهای متفاوت به خوبی مشخص شوند. براساس نوع کاربری شهرک باید نیازهای هر بخش از آن به خوبی بررسی شده و به آنها پاسخ داده شود.
– ابعاد فضا:
با بررسی و نوع کاربری شهرک اعم از مسکونی، ویلایی، سینمایی، صنعتی، توریستی و… و نیاز یک منطقه باید ابعاد فضا و زمین مورد نظر مشخص شوند. با مشخص شدن ابعاد فضا به خوبی می توان محل دقیق هر یک از فضاهای شهرک را مشخص کرد.
– نسبت به واحدهای متفاوت :
در طراحی و ساخت شهرک فارغ از نوع کاربری آن، فضاهای متفاوتی وجود دارند که در مراحل قبل به درستی مشخص شده است. اکنون در این مرحله باید نسبت بین واحدهای مختلف و ابعاد هر یک از آنها مشخص شوند.
– مشخص کردن استانداردها :
هر منطقه برای ساخت شهرک استانداردهای ویژه خود را دارد. این استانداردها طبق شرایط محیطی، زمین محل ساخت، نوع کاربری ساختمان و دیگر موارد مشخص می شوند.
– مشخص کردن دقیق معابر و بلوک های متفاوت :
در طی روند طراحی و ساخت شهرک باید به معابر و بلوک های متفاوت دقت بسیاری داشت. معابر چگونگی دسترسی ما به بخش های متفاوت یک شهرک هستند و باید به خوبی مشخص شده باشند.
توجه داشته باشید که کارایی هر شهرک را مسیرهای دسترسی آن به قسمت های متفاوت مشخص می کنند. در صورتی که در این مرحله نقص به وجود بیاید و به آن توجه ای نشود، اصلاح این اشکالات در آینده بسیار سخت و زمانبر خواهد بود.
– مشخص کردن کمربند سبز:
کمربند سبز به معنای پوشش گیاهی و طبیعت اطراف محل شهرک سازی می باشد. در طی روند ساخت شهرک به هیچ وجه هدف ما آسیب به طبیعت و گونه های گیاهی و جانوری نمی باشد. بنابراین باید کمربند سبز مشخص شود که بیشتر از این اجازه گسترش شهرک در آینده وجود نداشته باشد.
– در نظر گرفتن امکانات حمل و نقل:
در طراحی و ساخت شهرک امکانات حمل و نقل بسیار حائز اهمیت است. در شهرک های صنعتی و مسکونی باید دسترسی راحتی وجود داشته باشد تا افراد بتوانند در کمترین زمان و همچنین با حداقل مشکلات از منزل به محل کار و برعکس برسند. کارایی بسیار سیستم حمل و نقل خصوصی و عمومی، نشان دهنده موفق بودن طراحی و ساخت شهرک محسوب می شود.
– خدمات عمومی:
از جمله ضوابط و اصول ساخت شهرک که باید حتما به آن توجه بسیاری شود، خدمات عمومی می باشد مانند سیستم های آبرسانی، گازرسانی، برق رسانی، تخلیه و فاضلاب، تلفن. در طراحی شهرک باید این موارد به صورتی تأمین شوند که احتیاجات هر قسمت به صورت کامل برطرف شود. استفاده از متریال درجه یک نیز احتمال بروز آسیب دیدگی و تعمیرات آینده را بسیار کاهش خواهد داد.
– امکانات عمومی :
در طراحی و ساخت شهرک ذکر شده است که شهرک های متفاوت صرف نظر از نوع کاربری خود مانند مسکونی، ویلایی، صنعتی و… باید دارای یک سری امکانات باشند. از جمله این موارد خاص و ویژه می توان به اداره پست، ایستگاه پلیس، ایستگاه نگهبانی، پمپ بنزین، آتش نشانی، کلینیک های درمانی و… اشاره کرد. بعضی از این امکانات برای تامین امنیت منطقه می باشد و بسیار ضروری هستند.
– نورپردازی :
همه ی شهرک ها فارغ از نوع مسکونی، صنعتی، تجاری و تفریحی و… نیاز به نورپردازی مؤثر و حرفه ای دارند. نورپردازی حرفه ای در همه ی قسمت های شهرک تامین کننده حس امنیت خواهد بود ضمن اینکه روی زیباسازی شهرک نیز تأثیر فراوانی دارد.
– طراحی نما شهرک :
طراحی نما شهرک دقیقا به اندازه دکوراسیون داخلی قسمت های متفاوت آن در شهرک های مسکونی و یا غیر مسکونی بسیار اهمیت دارد. نمای شهرک اولین چیزی می باشد که به چشم ما برخورد می کند و تأثیرگذار است. در صورتی که از متریال مناسب استفاده نشده باشد یا اصول طراحی نما به خوبی رعایت نشده باشند، بعد از چند سال ظاهر و زیبایی خودش را از دست خواهد داد.
– طراحی دیوار شهرک :
یکی از اصول ساخت شهرک توجه به دیوارکشی و مشخص کردن محدوده مناسب می باشد. طراحی دیوار شهرک متفاوت از در نظر گرفتن حد و مرز فرضی کمربند سبز می باشد. با طراحی دیوار به کمک متریال های مقاوم، محدوده مناسب برای فعالیت و به جریان افتادن یک شهرک مشخص می شوند تا همه موارد کنترل کننده باشد، ضمن اینکه القا کننده امنیت و آرامش خاطر می باشد.
1- طراحی و ساخت لنداسکیپ در شهرک :
یکی از مهمترین نکاتی که در طراحی شهرک ضروری می باشد، مشخص کردن فضای سبز و لنداسکیپ است. این فضا باید به صورتی طراحی و ساخته شود که همه ی واحدهای شهرک دسترسی راحتی به آن داشته باشند. فضای سبز جزو امکانات لازم و ضروری شهرکها محسوب می شود. همچنین در این فضای شگفت انگیز باید مکان بازی کودکان نیز طراحی و ساخته شود.
2– طراحی و ساخت سردر ورودی شهرک :
طراحی و ساخت سردر ورودی شهرک باید به صورتی انجام شود که هم به لحاظ زیبایی شناسی و هم از لحاظ رفت و آمد و امنیت، شرایط ایده آلی داشته باشد. از آن جایی که سر در ورودی، اولین چیزی است که بعد از مواجهه با ساختمان جلب توجه خواهد کرد، ضروری است که بخش قابل توجهی از عناصر زیبایی شناسی ملک را روی آن پیاده سازی کنید. البته دیگر موارد مانند سهولت در باز و بسته شدن درب را نیز باید هنگام طراحی و ساخت سردر ورودی شهرک نیز در نظر گرفته شود.
3- طراحی و ساخت نمای ورودی و خروجی شهرک :
طراحی و ساخت نمای شهرک نیازمند طراحی دقیقی می باشد که هر کسی از پس آن بر نمی آید.
طراحی نمای بیرونی شهرک به اندازه طراحی پلان های واحدهای مسکونی آن با اهمیت می باشد.
نمای یک شهرک مسکونی میتواند موجب ترغیب خریداران واحدهای شهرک باشد و یا میتواند در نگاه اول آن ها را از خرید واحد در این شهرک پشیمان کند، به همین دلیل امری مهم محسوب می شود.
4- طراحی و ساخت روف گاردن در شهرک :
امروزه با توجه به افزایش شهرنشینی و ساختن بناهای بلند و همچنین محدودیت فضاهای سبز شهری در شهرهای بزرگ، احداث روف گاردن در این شهرها از اهمیت بسیاری برخوردار شده است و ساکنین این شهرها، نیاز به چنین فضاهایی را بیش از پیش احساس می کنند. علاوه بر آن وجود چنین فضاهایی در شهرها میزان آلودگی را کم کرده و شرایط مناسب تری را برای ساکنین آن مهیا می کنند. بنابراین با ایجاد روف گاردن در شهرک ها می توان به فضای سبز شهرهای خود اضافه کرد و آلودگی های بسیاری را کاهش داد.
1- طراحی و ساخت شهرک مسکونی :
اصول طراحی شهرک صرف نظر از مدل و نوع آن که در ادامه مطلب به آنها خواهیم پرداخت تقریبا مشترک می باشد؛ مگر در مواقع خاص که تصمیم گیری در مورد اجرای اصول و ضوابط تغییر کند. اصول و ضوابط طراحی شهرک صنعتی در سه مرحله مختلف خلاصه می شوند :
– مشخص کردن زمین محل ساخت که در آن شهرک طراحی و ساخته خواهد شد.
– طراحی کلی شهرک
– توجه به ساختمان های مجاور برای انجام برنامه ریزی صحیح و اصولی آن
– بررسی دقیق مسیرها و جاده ایی که قرار است به شهرک مورد نظر ما وصل شود، مقاومت بالایی در برابر ساختمان های مجاور باید از خود نشان دهد تا خبری آنها را تهدید نکند.
– بررسی و طراحی مرکز شهرها با استفاده از وقت گذاری بیشتر و توجه بیشتر به محیط اطراف و همچنین بازدهی فضای سبز و محیط بازی کودکان می باشد.
مراحل طراحی و ساخت شهرک مسکونی
مراحل طراحی و ساخت یک شهرک مسکونی عبارت است از :
– تنظیم کردن اهداف و سیاست های طراحی و ساخت
– مشخص کردن فضاهای لازم و کاربری های شهرک
– مشخص کردن ابعاد فضایی
– تصمیم گیری در مورد نسبت بین واحد های مسکونی با ابعاد متفاوت
– مشخص کردن استانداردهای تراکم مسکونی
– تنوع طراحی کل یک محله مسکونی
– مشخص کردن طراحی و ساخت کل یک واحد همسایگی
– مشخص کردن طرح بن بست
– مشخص کردن چگونگی اتصال ساختمان ها
2- طراحی و ساخت شهرک ویلایی :
اولین چیزی که هر فرد در انتخاب خانه ای به آن توجه می کند، اطلاعات اولیه اتاق ها و اندازه اتاق است. استفاده از اندازه گیری اتاق ها طبق استاندارد بین 12 تا 25 متر مفید می باشد، به شرط آنکه مطابق انتظارات شما باشند. ابعاد و تعداد اتاق خواب برای ویلا برای مشتری خیلی مهم می باشد و دومین جنبه ای که باید در نظر داشته باشید جریان هوا در ساختمان شما می باشد.
مهم است که مطمئن شوید چنانچه طراحی شهرک ویلایی را به یک معمار برجسته مانند هلدینگ تخصصی ساویلا بسپارید تا شهرک مورد نظر شما را با بهترین متریال و مناسب ترین قیمت طراحی کند. بنابراین امکانات طراحی داخلی شهرک ویلایی عبارت است از :
– نورپردازی
– کابینت مدرن و یا کلاسیک
– نقاشی
– اهمیت به جزئیات
– دوربین مخفی
– هوشمند سازی داخلی ساختمان
– ایجاد کمد دیواری های زیبا
– ایجاد پارکت، کاغذ دیواری، کفپوش و قرنیز
امروزه به دلیل کمبود زمین و افزایش قیمت ساختمانها در مناطق مسکونی، طراحی و ساخت شهرک ویلایی اتفاقی نوین می باشد که مزایای بسیاری برای مردم به همراه دارد. این شهرکها باید طبق ضوابط و استانداردهای درج شده در قوانین ساختمانها و سلسله مراتب ذکر شده در آییننامه مقررات ملی ساختمان از مرحله طراحی تا اجرا، ساخته شوند.
بدون شک معماران سازه قبل از طراحی این شهرک ها باید به نکات بسیاری توجه کنند. این نکات عبارت است از :
– فاصله شهرک تا محیط خارج از آن همچون شهر، دریا، جنگل، جادههای اصلی و سایر موارد
– توجه کردن به عرض خیابانهای اصلی و فرعی شهرک
– توجه کردن به سیستم گرمایش و سرمایش مرکزی
– برخورداری ویلاها از برق، آب، گاز، تلفن و…
– برقراری امنیت شهرک با وجود نگهبانی ویژه
– طراحی و ساخت پارکینگهای عمومی و خصوصی
– استفاده از مصالح و متریال بادوام و یکپارچه در نما و سازهای شهرک
– طراحی و ساخت ویلاها با سازه های مدرن
شهرک های ویلایی در چه سبک هایی طراحی و ساخته میشوند؟
این شهرک ها با توجه به محل قرارگیری و چشم انداز خود در انواع سبکهای جنگلی، ساحلی و معمولی طراحی و ساخته میشوند.
در ادامه به معرفی برخی از سبک های شهرک ویلایی می پردازیم.
1- شهرک ویلایی با سبک ساحلی :
این نوع از شهرک ها همانطور که از نام آنها مشخص است، به دریا راه دارند. شهرک های ساحلی معمولا بر اساس سلیقه کارفرما و با امکانات تفریحی متنوع و جذابی طراحی و ساخته میشوند. در این شهرک ها انواع ویلاهای فلت، دوبلکس، دوبلکس و… با فاصله از یکدیگر قرار دارند.
2- شهرک ویلایی با سبک جنگلی :
این ویلاهای خاص در طراحی و ساخت شهرک به سبک خانه های جنگلی و مناسب با محیطی چون جنگل طراحی و ساخته میشوند. مسیر دسترسی به جنگل نیز در این شهرک ها وجود دارد. شهرک های جنگلی به علت موقعیت قرارگیری خود در زمینهای جنگلی، باید از امنیت بسیاری برخوردار باشند. این شهرکها در اکثر مواقع برای فصل خاصی از سال استفاده میشوند و جنبه تفریحی دارند.
3- شهرک ویلایی با سبک معمولی :
این نوع از ویلاها به شهر نزدیک هستند و طراحی آنها با توجه به نیاز مردم شهر انجام می شود. این شهرک ها برای زندگی دائمی افراد طراحی و ساخته میشوند و باید نمونه ای کوچک از یک شهر با امکانات آن باشند.
ما در هلدینگ تخصصی ساویلا با سالها تجربه در زمینه طراحی و ساخت سازهها و بناهای متعدد به شما در رسیدن به خانه ی رویایی خود کمک میکنیم. در این مجموعه که شامل بهترین و برجسته ترین معماران و طراحان می باشد، طراحی این نوع از شهرکها در کوتاه ترین زمان ممکن و با بهترین متریال صورت می گیرد. بنابراین چنانچه به دنبال تیم حرفه ای برای طراحی و ساخت ساختمان مورد نظر خود هستید، به سایت تخصصی ساویلا مراجعه کنید و با تیم مجرب ما در ارتباط باشید.
شاید در نگاه اول از ویلاهای شهرکی ایراد بگیرید، اما این سیستم مزایای دارد که خریداران را به سمت خودش جذب می کند و حتی آن ها را به خرید ویلا علاقه مند می کند. این مزایا عبارت است از :
– امنیت بسیار بالا :
سطح امنیت ویلاهای شهرکی در سطح بالایی قرار دارد. این امنیت می تواند از ویلاهای شخصی هم بیشتر باشد؛ به این دلیل که ورودی شهرک های ویلایی، نگهبانی و حراست وجود دارد که همه ی تلاش خود را می کنند تا از ورود افراد ناشناس پیشگیری کنند.
– مطمئن شدن از معامله : هنگام خرید ویلا بزرگترین نگرانی که پیش می آید، صحیح بودن معامله و قرارداد بین طرفین می باشد که در ویلاهای شهرکی این نگرانی کمتر است.
– قیمت مناسب :
شرکت های سازنده از کمترین فضا برای طراحی و ساخت ویلا استفاده می کنند. از سوی دیگر هم به علت حجم استفاده بالا از مصالح ساختمانی و مواد اولیه، آن ها را به صورت عمده تهیه می کنند. چنانچه قیمت ها را مقایسه کنید متوجه می شوید که خرید ویلا در شهرک، مناسب تر از ویلای معمولی ما در شهرک های برند این موضوع برعکس می باشد.
– امکانات آب، برق و گاز :
امکانات اولیه مانند آب، برق و گاز برای یک ویلا بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد.
– کیفیت زمین و ساخت ویلا : ساخت ویلا به صورت شهرکی نیازمند قوانین و استانداردهایی می باشد. شرکت یا سازنده ای که بر روی ساخت ویلا شهرکی سرمایه گذاری می کند، نمی تواند این استاندارد ها را رعایت نکند و ویلایی بی کیفیت بسازد. هنگام خرید ویلا این اطمینان را داشته باشید که دچار مشکل این چنینی نمی شوید.
هلدینگ تخصصی ساویلا با داشتن کادری مجرب و متخصص در طراحی و ساخت انواع شهرک با کاربری های متفاوت شما را همراهی می کند تا خانه ای ایده آل با بهترین متریال و کیفیت داشته باشید.
هزینه طراحی و ساخت شهرک را نمی توان به صورت حدودی مشخص کرد و حتما باید بعد از پایان رسیدن طراحی توسط مهندس مربوطه بررسی و اعلام کرد.
علاوه بر آن بودجه شما یکی از مهمترین عناصر این پروژه محسوب می شود و باید به صورت کامل بررسی شود که چه مقدار پول می توانید برای پروژه خود هزینه کنید، بنابراین تعیین بودجه تا حد ممکن با اهمیت انجام می شود.
مهم ترین نکته ای که باید در نظر گرفته شود، جدول زمانی برای ساخت پروژه می باشد. توصیه می شود به جای مهلت تعیین شده، بر روی تاریخ شروع پروژه خود تمرکز کنید.
1- مشاوره، طراحی، نظارت،و اجرای طرح های مدرن داخلی
2-طراحی، اجرا وساخت تجهیزات نوری و تاسیسات الکتریکال
3- طراحی لند اسکیپ و اجرا
4- طراحی مدرن، محاسبه و اجرای کلیه نماهای داخلی و خارجی(ساختمان ، مال و پاساژ)
5- طراحی ، محاسبه و اجرای کلیه سازه های بتنی و فولادی
6- طراحی و اجرای سونا و جکوزی
1- طراحی خط تولید
2- طراحی و اجرای سیستمهای بسته بندی
3- طراحی و ساخت سیستمهای رباتیک
4- طراحی و برنامه نویسی logo, plc ومیکرو کنترلها
5- طراحی و اجرای دکلهای مخابراتی
6- طراحی و اجرای شبکه های وایرلس
7- تامین کالاهای مورد نیاز صنایع بزرگ کشور از جمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، فولاد و ریخته گری
1- طراحی سیستم آبیاری هیدرو پونیک، آیروپونیک، کشت خاکی و اجرا
2- طراحی و اجرای سیستم کشت
3- طراحی و اجرای کلیه سازه های گلخانه ای
4- طراحی و اجرای سیستم های کنترل اقلیم و ایردوابرلس
5- مشاوره برای اجرای پروژه گل کشاورزی
1-تهیه برنامه زمانبندی کلی پروژه با توجه به موارد قرارداد
2- تعیین حدود برنامه های فرعی مرتبط با طراحی، تدارکات و امور اجرایی پروژه با توجه به برنامه کلی پروژه
3- کنترل برنامه های زیرپروژه با استفاده از گزارشات مسئولین برنامه ریزی واحدهای زیر ربط
4- تعیین بودجه پروژه و مقایسه با هزینه های انجام شده
5- تهیه گزارشات پیشرفت فیزیکی و هزینه های پروژه جهت مدیریت پروژه و نظارت و اجرا
6- جمع آوری اطلاعات برای تهیه صورت وضعیت ها جهت ارائه به کارفرما با توجه به عملیات انجام شده