طراحی و ساخت آپارتمان و مشارکت در ساخت آپارتمان از طریق هلدینگ تخصصی ساویلا انجام می شود. این شرکت با بهره گیری از بهترین و متخصص ترین تیم در حوزه طراحی و ساخت آپارتمان اقدام به بازسازی، طراحی نمای داخلی و خارجی، نورپردازی، طراحی دکوراسیون داخلی آپارتمان، طراحی لنداسکیپ، روف گاردن، هوشمند سازی آپارتمان و… می کند.
همه ما در خانههایی به شکل آپارتمان و یا ویلایی زندگی می کنیم و معمولا آن ساختمان ساخته شده و ما آن را برای زندگی خود انتخاب کرده ایم.
اکثر ما درباره مراحل طراحی و ساخت آپارتمان به صورت کامل اطلاعاتی نداریم؛ به همین دلیل ما در این مقاله تصمیم داریم تا به توضیحی درباره مراحل و ساخت آپارتمان بپردازیم.
تمام مراحل برای طراحی و ساخت آپارتمان باید به ترتیب انجام شود تا طراحی پلان شما به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد. به عنوان مثال این اشتباه است که در ساخت منزل ابتدا طراحی اتاق خواب انجام شود و سپس طراحی سرویس پله و یا آسانسور ساختمان.
برای اینکه طراحی پلان آپارتمان به بهترین شکل ممکن انجام شود، قبل از شروع طراحی و ساخت و ساز، باید بدانیم که نیازهای ساختمان چه می باشد، طراحی و ساخت هر ساختمانی با توجه به شرایط و نیازهای آنها، با یکدیگر متفاوت می باشد.
1- نیازها و خواستههای کارفرما
2- ابعاد و مساحت زمین
3- طراحی پلان و دسترسیهای بنا
4- شرایط و محدودیتهای بنا
5- ضوابط شهرداری و شهرسازی منطقه
6- نوع کاربری ساختمان
– مرحله اول طراحی و ساخت آپارتمان :
مشخص کردن جای مناسب برای سرویس پله و آسانسور در پلان ساختمان که در این مرحله به عواملی همچون عرض، شکل، ابعاد زمین و تعداد واحد در هر طبقه و همچنین تعداد جای پارک ماشین باید توجه کرد.
– مرحله دوم طراحی و ساخت آپارتمان :
در طراحی و ساخت آپارتمان تقسیم بندی فضاهای عمومی و خصوصی و همچنین آشنایی با مراحل طراحی ساخت آپارتمان و یک تقسیم بندی کلی در مورد فضاهای عمومی و خصوصی آپارتمان انجام می شود.
– مرحله سوم طراحی و ساخت آپارتمان :
طراحی مجتمع های مسکونی و مشخص کردن جای مناسب برای قرارگیری آشپزخانه و ورودی ساختمان در این مرحله می باشد.
– مرحله چهارم طراحی و ساخت آپارتمان :
اخذ تصمیم درباره لکه گذاری و تعیین جای مناسب برای قرارگیری اتاق خواب، سرویس بهداشتی و حمام
– مرحله پنجم طراحی و ساخت آپارتمان :
انجام اصلاحات نهایی و ریزه کاریهای مربوط به طراحی داخلی و اتمام کار آن
برای انتخاب یک سازنده باید به نکات مهم زیر توجه کنید که شامل :
– ابتدا سعی کنید نمونه کارهای قبلی سازنده آپارتمان را بررسی و تجزیه تحلیل کنید و از نظر نقشه، متریال و نوع اجرا از کیفیت مطلوبی برخوردار است یا خیر! حتی زیر ساختهای که قابل مشاهده نیز هستند را بررسی کنید. همچون تاسیسات آب، برق و…
– در مورد اعتبار سازنده تحقیق کنید.
– مهمترین موردی که در انتخاب طراح و سازنده آپارتمان باید مورد بررسی قرار گیرد، توان مالی آن میباشد. همچنین باید به این نکته مهم توجه کنید که نباید واحدهای در حال ساخت پیش فروش شوند.
– سعی کنید قبل از اجرای پروژه خود حتما نقشه را بررسی کنید؛ چرا که بیشتر سازندهها از نقشههای مشابه پروژه قبلی استفاده میکنند در نهایت باید توجه داشته باشید که همه ی نکات مورد نظر خود در نقشه مانند استفاده از همه ی فضاها و نور خوب در آن رعایت شده باشد.
– کیفیت متریال و مصالح باید به تایید مالک برسد، به این صورت که سازنده باید لیستی از همه ی مصالح مورد استفاده برای شما تهیه و ارسال کند و در صورت تایید آنها را استفاده کند.
1- طراحی پلان آپارتمان :
طراحی پلان آپارتمان با توجه به نیازها و خواسته های کارفرما در هر آپارتمان مسکونی دارای دو نوع فضا که شامل فضای عمومی که همان مشاعات ساختمان است و فضاهای خصوصی که شامل فضای اختصاصی ساکنین می باشد.
– فضاهای عمومی یا مشاعات ساختمان شامل : لابی ساختمان، ورودی ساختمان، فضاهای ورزشی، پشت بام، محوطه، راهرو، باغچه، فضاهای آسانسور و پله، پارکینگ و… هستند که این فضاها بیشتر در طبقات همکف و زیرزمین آپارتمان ها قرار دارند.
– فضاهای اختصاصی خانه شامل : هال و پذیرایی، آشپزخانه، بالکن، اتاق خواب ها و… می باشد که مختص خود ساکنین واحد است.
2- طراحی نمای داخلی و خارجی آپارتمان :
در طراحی و ساخت آپارتمان یک از مهم ترین بخش های آن، طراحی نمای داخلی و خارجی آپارتمان می باشد. سبک طراحی نما، مصالح مناسب و با کیفیت، تناسبات و وحدت و یکپارچگی نما از عوامل طراحی و ساخت یک نمای مسکونی مناسب محسوب می شود.
یک طراحی زیبا و مناسب برای نما علاوه بر رعایت نکات طراحی باید به سبک طراحی ساختمان های اطراف نیز توجه کرد و نمای ما هماهنگ و متناسب با نماهای اطراف باشد که علاوه بر تاثیر بر ساکنین ساختمان، به فضا و سیمای شهری هم نیز تاثیرگذار باشد و موجب افزایش کیفیت بصری محیط شود.
نکات بسیار مهم در طراحی و ساخت نما آپارتمان :
– در طراحی نما توصیه می شود که از نما های یکدست که تداعی کننده ساختمان های سازمانی هستند پیشگیری کرد.
– ایجاد تنوع در ارتفاع، رنگ، جایگیری عناصر، پخی ها، فرورفتگی و بیرون زدگی ها برای ایجاد درجات متفاوت از پیچیدگی بصری با حفظ انسجام کلی لازم می باشد.
– استفاده از طراحی منظره و محوطه با خلاقیت بیشتر به ویژه در منار نماهای ساده و یکسان ضروری می باشد.
– پیدایش تمایزهای غیر معمول و خلق ایده های شگفت انگیز فقط می تواند تمایلات و اهداف طراح را برآورده کند، اما امکان دارد نیازهای معیشتی و روش زندگی ساکنان را تامین نکند؛ بنابراین باید از فرم ها، رنگ ها با مصالح غیر بومی و نا معمول اجتناب کرد.
– باید از فرم ها و تصاویری که در فرهنگ بومی بیانگر کاربری هایی غیر از مسکونی باشد، اجتناب کرد.
3- طراحی لنداسکیپ در آپارتمان ها :
لنداسکیپ یکی از اصلی ترین قسمت های بیرونی مجتمع های مسکونی شمالی ساز و حتی جنوبی ساز به شمار می رود. شاید از نظر بسیاری از افراد طراحی و اجرای لنداسکیپ به کاشتن چند گل و درخت در حیاط محوطه محدود شود، اما در حقیقت شما با به کارگیری علم و هنر متخصصان این حوزه می توانید، نحوه ی تزیین باغچه ها را به صورتی انجام دهید که بهترین فضای سبز را برای قسمت خارجی ساختمان خود ایجاد کرده و زیبایی خارق العاده ای را به ساختمان دهید.
4- طراحی روف گاردن در آپارتمان :
روف گاردن یا سقف سبز، به سقف ساختمانی گفته میشود که به صورت کامل یا جزئی، از گیاهان پوشانده شده است. این پوشش گیاهی و محیط رشد آن، روی یک غشای ضدآب کاشته می شود و میتواند شامل لایههای اضافی همچون سیستم های زهکشی و آبیاری نیز باشد.
روف گاردن چندین هدف را دنبال میکنند که به عنوان مثال، از مزایای آن میتوان به جذب آب باران، تامین عایق حرارتی، ایجاد زیستگاه برای حیات وحش، ایجاد یک محیط و گردشگاه تفریحی برای خوشگذرانی افراد و کاهش استرس آنها، کمک به کاهش دمای شهر و … اشاره کرد.
5-طراحی و ساخت خانه هوشمند در آپارتمان های مسکونی :
یک آپارتمان هوشمند با ابزار و وسایل هوشمند پر میشود، وسایلی همچون لامپهای رنگی، قفل های هوشمند، تخت خوابهای هوشمند و … از مواردی می باشند که در این خانهها وجود دارند. ترموستات هایی وجود دارند که خود را طبق الگوهای شما برنامه ریزی میکنند، این ابزار به شما کاربران گرامی این امکان را میدهند که هنگامی که خارج از منزل و دور از محیط خانه ی خود به سر میبرید، با ابزار و وسایل آن در ارتباط باشید و پیام مورد نظر خود را به آنها برسانید.
معماری حرکتی و سیستم های خودکار، یکی دیگر از این خلاقیت ها برای به کارگیری در خانه های هوشمند امروزی می باشد. معماری حرکتی در حقیقت به معنی متحرک بودن قطعات خانه ها و ساختمانها است، به این صورت که قطعات میتوانند به صورت دستی یا کنترل از راه دور حرکت کنند.
دارا بودن یک خانه که در آن قطعات از راه دور کنترل شوند، میتوانند یک خانه را به مکانی مدرن، هوشمند و کاملا آینده نگرانه تبدیل کند. این خانهها دارای قطعات متحرک بسیاری هستند که فقط با لمس یک دکمه حرکت کرده و برنامه ریزی میشوند.
به عنوان مثال دربهای اتوماتیک، پرده ها، دیوارهای متحرک، لوازم خانگی همچون تلویزیون، ماشین لباسشویی، هود، پانلهای دیواری و … از نمونه هایی می باشد که وقتی بیرون از منزل هم هستید، میتوانید کنترل آنها را به صورت کامل در دست داشته باشید.
در این نوع خانه های هوشمند، تهویه مطبوع و گرمایش زیر کف برای تعدیل فضای داخلی را میتوان، توسط یک صفحه نمایش لمسی مرکزی یا به صورت جداگانه، از دستگاه های غیر متمرکز در اتاق های متفاوت کنترل کرد.
به صورت کلی، امروزه فناوری خانه های هوشمند و مدرن، لایه ای جدید و تقریبا نامرئی ایجاد میکند که انعطاف پذیری بیشتری را در فضای داخلی خانه میدهد.
مشاعات یکی از مهمترین قسمت های یک آپارتمان محسوب می شود که زمان طراحی باید به آن دقت بسیاری کنید. توجه به مشاعات موجب افزایش قیمت واحدهای ساختمان و جذابیت بیشتر آنها میشود.
بر اساس قانون قسمتی از ساختمان که در سند مالک آن عنوان نشده است، مشاعات نام دارد. با توجه به این تعریف همه ساکنین حق استفاده از این بخش ها یعنی حیاط، لابی، پارکینگ، راه پله، باغچه، پشت بام و … را به صورت یکسان دارند.
البته استفاده از مشاعات نکاتی دارد که در ادامه به آنها می پردازیم :
– استفاده هر یک از ساکنین از مشاعات نباید اختلالی در استفاده دیگران ایجاد کند.
– هیچ کدام از ساکنین آپارتمان اجازه تصرف و یا واگذاری فضای مشاع را ندارند.
– ایجاد تغییرات در نقشه مشاعات باید با توافق تمام ساکنین صورت بگیرد.
– نباید از آب و برق مشاعات به صورت اختصاصی استفاده کنید.
رابطه بین فضاهای داخلی یا سیرکولاسیون یکی از نکات بسیار مهم در طراحی و ساخت آپارتمان می باشد؛ به این معنا که به همجواری و دسترسی بین فضاهای داخلی باید دقت بسیاری کرد. به همین علت رعایت نکات زیر در این زمینه بسیار ضروری می باشد :
– محل قرارگیری آشپزخانه در طراحی و ساخت آپارتمان باید به صورتی باشد که نزدیک ترین فاصله را با اتاق نشیمن یا پذیرایی داشته باشد.
– در ورودی سرویس بهداشتی و حمام را باید به صورتی طراحی کنید که از اتاق نشیمن، پذیرایی، ناهارخوری و آشپزخانه قابل رویت نباشد.
– در ورودی اتاقها نباید از دیگر فضاهای خانه قابل مشاهده باشد؛ همچنین وجود فضای تقسیم و فیلتر در اتاقها ضروری می باشد.
– وجود فیلتر به علت پیشگیری از ورود غیر منتظره افراد به فضاهای عمومی و خصوصی، در محل ورودی آپارتمان لازم می باشد. همچنین این مکان تقسیم محلی میتواند برای جاکفشی، سرویس بهداشتی، رختکن و بسیاری از موارد دیگر مناسب باشد.
– آشپزخانه نباید از پذیرایی قابل مشاهده باشد. این موضوع برای پیشگیری از احساس عدم امنیت و راحتی شما باید در طرح کلی آپارتمان رعایت شود. چنانچه شما کاربران گرامی خواستار خانه ای رویایی و باکیفیت هستید، تنها کافی است طراحی و ساخت آپارتمان خود را به هلدینگ تخصصی ساویلا بسپارید، تا با بهترین متریال و در کوتاه ترین زمان ممکن آپارتمان خود را تحویل بگیرید.
امنیت آپارتمان ها :
با توجه به تراکم بالای افراد ساکن در مجتمع های مسکونی نوجه در زمان طراحی برای تامین امنیت ساکنین کاملا ضروری است. تامین امنیت باید در برابر بلایای طبیعی و تجاوز دیگر افراد حاضر در جامعه باشد.
همچنین باید طراحی آپارتمان به صورتی باشد که دسترسی به فضاهای متفاوت صرفا مختص گروه هدف باشد و امکان ورود سایرین به این قسمت ها غیر ممکن باشد.
همانطور که میدانید امروزه اکثر خانواده ها دارای اتومبیل شخصی هستند؛ بنابراین یکی از موارد مهمی که موجب ایجاد رفاه و آسایش بیشتر برای ساکنین آپارتمان میشود، دقت به طراحی صحیح و اصولی پارکینگ می باشد.
طراحی و ساخت فضای پارکینگ باید به صورتی باشد که هنگام ورود و خروج، ماشینها دچار مشکل نشوند. به همین علت رعایت دقیق ابعاد و محاسبه ریاضی آنها از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد؛ همچنین برای ایجاد جریان هوای مطلوب، باید تهویه هوای مناسبی در فضای پارکینگ ایجاد شود.
توجه به عنصر نور نیز باید مورد توجه بسیاری قرار بگیرد، به این دلیل که اگر نور کافی در پارکینگ وجود نداشته باشد، ساکنین هنگام ورود و خروج ماشین با مشکلات فراوانی مواجه میشوند. همچنین توجه به زیبایی دکوراسیون داخلی پارکینگ، موجب افزایش رضایت خاطر ساکنان خواهد شد.
این موضوع با توجه به نظر کارفرما دارد؛ بنابراین چنانچه کارفرما درخواست طراحی یک واحد سه خوابه را کرده باشد، نباید آن را دو خوابه طراحی کرد.
البته باید به این نکته توجه کنید که بعضی از ساختمانها محدودیت مساحت دارند. به همین علت واحدهایی که مساحتی زیر 130 متر دارند را معمولا به صورت سه خوابه طراحی نمی کنند.
اکثر افراد تمایل به داشتن خانه ای سه خوابه دارند، اما همانطور که گفته شد این امر همیشه امکان پذیر نمی باشد؛ به این دلیل که این کار موجب از بین رفتن فضای مفید خانه و کم شدن کیفیت طراحی آن میشود.
با این تفاسیر طراحی و ساخت ساختمانهایی که مساحتی زیر 130 متر دارند، توصیه می شود دو خوابه باشد. در این صورت فضاهای آپارتمان به خوبی حفظ میشود و کیفیت و استاندارد آپارتمان نیز افزایش پیدا می کند.
استفاده از نور طبیعی در طراحی و ساخت آپارتمان :
برای طراحی و ساخت آپارتمان حتما باید به کنترل نور طبیعی توجه کنید. البته این موضوع در مورد جنوبی یا شمالی بودن خانه ها متفاوت از یکدیگر می باشد؛ همچنین توجه به این نکته ضروری می باشد که نور طبیعی بیش از حد در خانه، موجب ایجاد مزاحمت و کاهش کیفیت فضاهای عمومی میشود.
طراحی نورگیری ساختمان برای همه فضاهای عمومی یکسان نمی باشد. برای پذیرایی توصیه می شود نورگیری طبیعی مناسبی صورت بگیرد، اما این موضوع برای دیگر فضاها صدق نمیکند.
به همین علت نورگیری اتاق خواب باید کمتر از اتاق نشیمن یا پذیرایی باشد.
برای استفاده بهینه از نور طبیعی، توصیه می شود طراح به موقعیت جغرافیایی ساختمان و فضاهای داخلی توجه فراوانی داشته باشد. همچنین برای اتاق تلویزیون باید در نظر داشته باشید که نور بسیار و غیرطبیعی، موجب افت کیفیت نمایشگر آن میشود.
برای کنترل نور آشپزخانه باید فاکتورهای بسیاری در نظر گرفته شود. با توجه به وجود لوازم گرمازای بسیار در آشپزخانه، وجود نور مستقیم زیاد موجب افزایش گرمای آن خواهد شد. به همین علت بهتر است آشپزخانه در فاصله عقب تری از دیواره اصلی نما باشد تا هم نور خوبی دریافت کند و هم بیش از حد گرم نشود. چنانچه شما کاربران گرامی خواستار خانه ای رویایی و باکیفیت هستید، تنها کافی است طراحی و ساخت آپارتمان خود را به هلدینگ تخصصی ساویلا بسپارید، تا با بهترین متریال و در کوتاه ترین زمان ممکن آپارتمان خود را تحویل بگیرید.
برای این که از مساحت موجود زمین بهترین استفاده را داشته باشید، باید به اندازه و ابعاد فضاهای پلان معماری توجه بسیاری کنید. به همین علت در ادامه مساحتهای معمول هر یک از فضاهای داخلی ساختمان را با هم بررسی میکنیم.
– مساحت آشپزخانه :
آشپزخانه یکی از مهم ترین فضاهای موجود در هر خانه ای به شمار می رود. به همین علت نباید کمتر از 10 متر مربع مساحت داشته باشد. به صورت کلی برای یک آپارتمان با زیربنای 150 متری، آشپزخانهای به مساحت 15 متر کافی می باشد. در حقیقت برای مساحت آشپزخانه در یک پلان، باید حدود 12 تا 17 درصد تمام مساحت اختصاص پیدا کند.
– مساحت اتاقها :
معمولا مساحت اتاق خواب ها حدود 12 متر مربع در نظر گرفته میشود؛ البته در محاسبه این مساحت، فضای اشغال شده با استفاده از کمدها لحاظ نمیشوند. همچنین در طراحی و ساخت یک آپارتمان، باید یک اتاق خواب مستر نیز در نظر گرفته شود که مساحت این اتاق بیشتر از بقیه محاسبه میشود.
به صورت کلی باید چیزی در حدود 35 درصد از تمام مساحت را در اختیار اتاق خوابها، سرویس بهداشتی و تمام ریز فضاهای آن اختصاص دهید.
هنگامی که شما با هلدینگ تخصصی ساویلا برای طراحی و ساخت آپارتمان مسکونی مورد نظر خود تماس می گیرید، کارشناسان متخصص این مجموعه یک قرار ملاقات با شما تنظیم می کنند، تا شما را در جریان شرایط اجرای این پروژه قرار دهند.
در این جلسه مشاوره مواردی همچون هزینه لازم برای خرید ابزار آلات و تجهیزات ضروری طراحی و ساخت آپارتمان، مدت زمان لازم برای اجرای پروژه ساخت آپارتمان های مسکونی و دیگر موارد مطرح می شود.
هزینه انجام طراحی و ساخت آپارتمان به عوامل متعددی بسیاری بستگی دارد که البته هلدینگ تخصصی ساویلا این تعهد را به مشتریان ارجمند خود می دهد که ضمن رعایت همه ی استانداردهای لازم در انجام فرایند طراحی و ساخت آپارتمان، بهترین و مقرون به صرفه ترین هزینه ممکن را به مشتریان گرامی خود ارائه می دهد بدون اینکه ذره ای از کیفیت کار کم شود.
برای این که شما عزیزان در جریان همه ی هزینه های مربوط به انجام طراحی و ساخت آپارتمان شوید، توصیه میکنیم که از طریق سایت ساویلا با کارشناسان مجرب ساویلا تماس بگیرید و هزینه انجام پروژه را طبق توضیحاتی که به مهندسین این مجموعه ارائه میدهید استعلام کنید.
کلام آخر :
چنانچه شما کاربران گرامی خواستار خانه ای رویایی و باکیفیت هستید، تنها کافی است طراحی و ساخت آپارتمان خود را به هلدینگ تخصصی ساویلا بسپارید، تا با بهترین متریال و در کوتاه ترین زمان ممکن آپارتمان خود را تحویل بگیرید.
1- مشاوره، طراحی، نظارت،و اجرای طرح های مدرن داخلی
2-طراحی، اجرا وساخت تجهیزات نوری و تاسیسات الکتریکال
3- طراحی لند اسکیپ و اجرا
4- طراحی مدرن، محاسبه و اجرای کلیه نماهای داخلی و خارجی(ساختمان ، مال و پاساژ)
5- طراحی ، محاسبه و اجرای کلیه سازه های بتنی و فولادی
6- طراحی و اجرای سونا و جکوزی
1- طراحی خط تولید
2- طراحی و اجرای سیستمهای بسته بندی
3- طراحی و ساخت سیستمهای رباتیک
4- طراحی و برنامه نویسی logo, plc ومیکرو کنترلها
5- طراحی و اجرای دکلهای مخابراتی
6- طراحی و اجرای شبکه های وایرلس
7- تامین کالاهای مورد نیاز صنایع بزرگ کشور از جمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، فولاد و ریخته گری
1- طراحی سیستم آبیاری هیدرو پونیک، آیروپونیک، کشت خاکی و اجرا
2- طراحی و اجرای سیستم کشت
3- طراحی و اجرای کلیه سازه های گلخانه ای
4- طراحی و اجرای سیستم های کنترل اقلیم و ایردوابرلس
5- مشاوره برای اجرای پروژه گل کشاورزی
1-تهیه برنامه زمانبندی کلی پروژه با توجه به موارد قرارداد
2- تعیین حدود برنامه های فرعی مرتبط با طراحی، تدارکات و امور اجرایی پروژه با توجه به برنامه کلی پروژه
3- کنترل برنامه های زیرپروژه با استفاده از گزارشات مسئولین برنامه ریزی واحدهای زیر ربط
4- تعیین بودجه پروژه و مقایسه با هزینه های انجام شده
5- تهیه گزارشات پیشرفت فیزیکی و هزینه های پروژه جهت مدیریت پروژه و نظارت و اجرا
6- جمع آوری اطلاعات برای تهیه صورت وضعیت ها جهت ارائه به کارفرما با توجه به عملیات انجام شده