زمانی که شما خانه ای قدیمی یا هر ساختمانی دارید که سالها از عمرش گذشته و دچار فرسودگی بسیاری شده و کیفیت ظاهری آن کاهش پیدا کرده و ضعف امنیت ساختمان شما را نگران می کند؛ در صورتی که شما قصد دارید شکل، ساختار و نقشه کلی خانه را حفظ کنید اما ایرادات و مشکلات خانه را برطرف و ایمنی سازه را تقویت کنید، بازسازی بهترین راه حل برای خانه شما محسوب می شود.
دانستن این موضوع ضروری می باشد که در مورد بناهای قدیمی و دارای ارزش تاریخی و فرهنگی باید به سراغ بازسازی ساختمان رفت. به این معنا که با حفظ شکل و ساختار ظاهری، خانه با همان نقشه و مواد اولیه ابتدایی خود مرمت و بازسازی می شود.
قبل از این که به سراغ زمان مناسب برای بازسازی ساختمان برویم، توصیه می شود که ابتدا دلایلی که موجب می شود ما به بازسازی ساختمان فکر کنیم را شناسایی کنیم.
دو عامل بسیار مهم در بازسازی ساختمان فرسوده شامل کاهش عمر مصالح و قدیمی شدن محیط و تاسیسات ساختمان می باشد. بنابراین شما یا از محیط تکراری ساختمان خود خسته شده اید یا فرسودگی بنا موجب این شده است که به فکر بازسازی باشید.
بازسازی ساختمان دارای مزایای بسیاری می باشد که شما طبق آن می توانید ساختمان خود را مورد بازسازی قرار دهید.
– اولین مزیتی که می توان برای بازسازی ساختمان به آن اشاره کرد، کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان می باشد. به این صورت زمانی که می خواهید یک ساختمان بسازید باید از ابتدا زمین خالی را با طراحی و فونداسیون شروع کرده و با هزینه بسیار سازه را به نتیجه برسانید؛ بنابراین هم هزینه های شما افزایش پیدا کرده و هم مدت زمان بیشتری نیاز دارید تا پروژه به پایان برسد.
– دومین مزیتی که می توان به آن اشاره کرد، عدم نیاز به انواع رفت و آمد های اداری و گرفتن مجوز ها می باشد. به طور معمول هنگامی که یک ساختمان می خواهد ساخته شود، همه ی مجوز های آن از تغییر کاربری احتمالی زمین و دیگر مجوز هایی چون آب، برق و گاز و… که نیاز دارد، گرفته می شود. بنابراین در زمان بازسازی به این مجوز ها نیازی نمی باشد که هم عاملی برای صرفه جویی در زمان و هزینه می شود و هم شما درگیر دریافت مجوزها نمی شوید.
– سومین مزیت مطرح شده برای بازسازی ساختمان، پیشگیری از اسراف در منابع طبیعی و همچنین کاهش آلودگی های زیست محیطی می باشد. شما هنگامی که می خواهید یک ساختمان را از صفر طراحی کنید و آن را بسازید، به منابع طبیعی بسیاری برای ساخت ساختمان خود نیاز دارید که این منابع از طبیعت گرفته شده و تاثیرات بسیاری بر محیط زیست دارد؛ به همین دلیل در بازسازی از زیرسازی هایی که قبلا شکل گرفته شده است، استفاده می شود و نیازی به خراب کردن آن ها نمی باشد.
پروسه بازسازی ساختمان در قسمت های متفاوتی انجام میشود. مهمترین نکته در این پروسه، بررسی شرایط فعلی ساختمان می باشد تا در مورد کارهایی که باید در این روند انجام شود، تصمیم گیری شود.
به این صورت مواردی چون تغییر ندادن نقشه اولیه فضای مورد نظر، رفع ایرادات، مقاوم سازی، بروز رسانی، افزایش ایمنی و خرابی هایی که موجب اتلاف انرژی در ساختمان میشوند، برطرف خواهند شد. البته باید به این نکته توجه شود که در روند بازسازی در صورتی که خانه به شدت فرسوده باشد، تمام ساختمان تخریب و با نقشه اولیه بازسازی میشود. بنابراین مراحل بازسازی ساختمان عبارت است از :
1- تقویت سازه ای بنا:
قسمت بسیار مهم در زمان بازسازی خانه، تقویت ساختار کلی ساختمان از نظر ایمنی و مقاوم سازی می باشد. در این روند بر اساس اینکه نوع اسکلت ساختمان چیست و بر اساس نظر کارشناس متخصص، روشهایی طراحی و روی سازه اجرا میشود تا استحکام و مقاومت ساختمان به خصوص در برابر وقوع زمین لرزه افزایش پیدا کند.
2- تعمیر ساختار قدیمی و اسکلت بندی :
تعمیر ساختار قدیمی ساختمان، یکی دیگر از قسمت های بازسازی ساختمان محسوب می شود. یعنی چنانچه اسکلت بندی و پی ریزی ساختمان دچار خرابی شده باشد یا نیاز به تعمیر و تعویض داشته باشند، بررسی و تعمیر خواهند شد.
اسکلت بندی ساختمانهای قدیمی به سه بخش ساختمانهای قدیمی فولادی، بتنی و بنایی تقسیم میشوند و مقاوم سازی هر کدام از این ساختمانها به روشهای مختلفی انجام میشود.
3- نمای ساختمان :
نمای ساختمان از دیگر قسمت هایی می باشد که در روند بازسازی با مواد اولیه اصلی مرمت میشود. مواردی که در بازسازی ساختمان از سوی خدمات دهندگان در قسمت نما ارایه میشود، عبارت است از :
– تعویض کردن پنجره های کهنه با پنجره دوجداره
– تعویض درب ورودی آپارتمان با درب ضد سرقت و درب فلزی
– نرده کشی و نصب محافظ بالکن
– اضافه کردن آسانسور در آپارتمانهای قدیمی
– بازسازی و تعویض کردن کفپوش راه پله های ساختمان
– تعویض نمای ساختمان
4- به روز کردن امکانات واحد مورد نظر :
بعد از انجام اصلاحات ساختاری و اساسی فضا، نوبت به رسیدگی و برطرف کردن ایرادات داخل واحد می باشد که از جمله مهمترین تغییرات در این زمینه عبارت است از :
– برداشتن دیوار یا تیغه چینی و همچنین اضافه کردن اتاق خواب
– ساخت سرویس بهداشتی در سایر فضاهای ساختمان
– تبدیل سرویس بهداشتی ایرانی به فرنگی و یا تغییر فرنگی به ایرانی
– برطرف کردن لرزش سقف یا ترک خوردگی اجزای ساختمان و انجام تعمیرات ساختمان
– برطرف کردن نشتی سرویس ها و پشت بام
– قیرگونی و عایق بندی مکان های مورد نیاز
– لوله کشی آب سرد و گرم
– نصب آبگرمکن و پکیج
– گچ کاری کردن
– نصب سقف کاذب
– نورپردازی و کلاف
– سیم کشی و رفع ایرادات برق ساختمان
– نصب آیفون تصویری
– نصب دوربین مدار بسته
– نصب آنتن مرکزی و درب ریموت دار پارکینگ
5- ایجاد فضای سبز و روف گاردن :
ایجاد فضای سبز و روف گاردن در پشت بام از جمله فعالیتهایی محسوب می شود که در پروسه بازسازی انجام میشود.
در روند بازسازی چنانچه قسمت هایی از ساختمان در نقشه تغییر پیدا کنند، برای انجام این تغییرات نیاز به دریافت مجوز از شهرداری می باشد. اقداماتی که شامل موارد زیر است :
– تخریب دیوارها و تیغههای داخلی که بار ساختمان بر روی آنها سوار شده و تخریب آنها موجب کاهش پایداری و مقاومت ساختمان میشود.
– جابهجایی راه پلهها
– جابهجایی دیوارهای پارکینگ چنانچه که موجب از بین رفتن قسمتی از فضای پارکینگ شوند.
– از سوی دیگر جابهجا کردن قسمت هایی از ساختمان هم بر طبق ضوابط شهرسازی ممنوع می باشد.
لازم است که به این نکته توجه بسیاری کنید که در بعضی موارد، فرآیند بازسازی و نوسازی ساختمان در ترکیب با هم انجام میشوند؛ به این معنا که بخش هایی بازسازی می شود و در بخش هایی نوسازی انجام میشود. در ادامه این مقاله در مورد نوسازی ساختمان و مراحل انجام آن می پردازیم. چنانچه شما دارای خانه های قدیمی و فرسوده هستید و آن ساختمان نیاز به بازسازی، نوسازی و مقاوم سازی دارد، هلدینگ ساویلا با کمترین قیمت و کوتاهترین زمان و بیشترین تجربه به کمک شما می آید و خانه ای رویایی به شما مشتریان گرامی تحویل می دهد
نوسازی همان طور که از نامش پیداست، فرآیند تعویض و جایگزین کردن قسمت های نو به جای قدیمیها می باشد. روند نوسازی برای خانههایی مناسب است که ساختار کلی ساختمان، بیعیب و نقص می باشد و فقط قسمت هایی نیاز به نوسازی دارند.
نوسازی ساختمان به طور معمول در فضاهای بیرونی ساختمان انجام میشود و تغییری در طراحی و معماری ساختمان را در گروه نوسازی قرار میدهند. در این پروسه میتوان کاربری قسمت های ساختمان را تغییر داد. به عنوان نمونه بالکن را به فضای داخل اتاق اضافه کرد. از دیگر موارد نوسازی عبارت است از :
– تغییر دادن پوشش دیوار ساختمان مانند رنگ آمیزی مجدد
– تعویض کفپوشها
– کندن کابینتهای قدیمی و نصب کابینتهای جدید
– تغییر دکوراسیون آشپزخانه همچون اوپن کردن آشپزخانه و قرار دادن پیشخوان
– تعویض سینک و شیرآلات
– نصب سقف کاذب و نورپردازی آشپزخانه
– تغییر دادن تمامی قسمت های سرویس بهداشتی،
– نصب توالت فرنگی یا وان و تعویض شیرآلات آن
– تعویض دستگیره درها و کلید و پریزهای برق
– و…
به صورت کلی هزینه و زمان اجرای نوسازی کمتر و کم دردسرتر از بازسازی به شمار می رود. این پروسه مناسب خانههایی می باشد که خیلی فرسوده نباشند و مشکل ساختاری و امنیت سازه نداشته باشند. در روند نوسازی نیازی به دریافت مجوز از شهرداری نمی باشد؛ به این دلیل که در این پروسه تغییری در نقشه کلی ساختمان ایجاد نمیشود.
همانطور که گفته شد، نوسازی ساختمان، مجموعه ای از فعالیتهای متفاوت می باشد که جزییات و گستردگی بسیاری دارد. اما به صورت کلی میتوان آن را در چند مرحله خلاصه کرد که در ادامه به آن می پردازیم.
1- مشاوره و برنامه ریزی برای طراحی :
مهندسان و طراحان ابتدا باید ساختمان مورد نظر را بررسی و بازدید کنند. آنها در این بررسی متوجه می شوند که چه قسمت هایی از خانه نیازمند تغییر می باشد و این تغییرات شامل چه مواردی میشوند. برای طراحی مجدد معماری داخلی و تغییر دکوراسیون نیز منزل شما حتما باید بازدید شود تا بتوان متناسب با شرایط، طراحی را شروع کرد.
در این مرحله، متخصصان طبق تجربه قبلی خود میتوانند یک برآورد کلی و اولیه از هزینهها و زمان مورد نیاز برای نوسازی ساختمان به شما ارائه دهند تا شما بتوانید متناسب به شرایط خود برای نوسازی ساختمان تان برنامه ریزی کنید.
مهندسین بعد از جلسه مشاوره و بازدید از ساختمان، شروع به طراحی میکنند. هر کدام از این افراد در بخش خود طراحیهای لازم را انجام میدهند، ولی باید هماهنگ و همگام با هم محاسبات و طراحی را پیش ببرند. به صورت کلی وظایف هرکس در این مرحله به گونه زیر می باشد :
– معمار:
وظیفه ی معمار تغییر پلانها، بهبود کاربری فضاهای متفاوت، ارائه طرح برای نوسازی نمای ساختمان و مشخص کردن جزییات نازک کاری می باشد.
– مهندس عمران یا سازه:
انجام محاسبات برای تقویت سازه و پی ساختمان برای اضافه کردن دیوارهای باربر و تیر
– مهندسین تاسیسات:
طراحی مجدد نقشه تاسیسات الکتریکی و تاسیسات مکانیکی و همچنین مسائل مربوط به لوله کشی و عایق بندی ساختمان
– طراح داخلی: مسائل مربوط به تغییر دکوراسیون و تزئینات داخلی ساختمان را بر عهده دارد.
2- تخریب :
طبق نیازهای مشخص شده و طراحیهای انجام شده، تخریب اصولی ساختمان انجام می شود. البته برای نوسازی ساختمان نیاز نمی باشد به شاکله اصلی بنا دست زد و فقط جاهایی که نیاز است تخریب میشود.
3- اجرای نوسازی :
خرید مصالح مورد نیاز و اجرای نوسازی ساختمان بر اساس طراحی صورت پذیرفته در گام قبلی و دستورالعمل های فنی ارائه شده آخرین گام در انجام نوسازی یک ساختمان می باشد.
شرکت مهندسی ساویلا ضمن در اختیار داشتن پروانه های صلاحیت لازم به منظور اجرای پروژه های مقاوم سازی، متعهد به اجرای کار با بالاترین کیفیت و در زمان مشخص شده می باشد.
علاوه بر آن اهمیت نظارت بر اجرا در پروژه های مقاوم سازی نسبت به پروژه های ساخت اولیه دو چندان می باشد. نظارت بر اجرای پروژه های مقاوم سازی با استفاده از متخصصین مجرب و کارآزموده یکی از نکات کلیدی در دستیابی به نتیجه رضایت بخش برای کارفرمایان می باشد.
به صورت کلی مفهوم مقاوم سازی ساختمان، به افزایش و تقویت مقاومت یک سازه در برابر انواع فشارها، که بیشتر شامل عوامل طبیعی می شوند، اشاره دارد. از مهم ترین کاربردهای آن، افزایش میزان استحکام ساختمان ها در برابر زمین لرزه است.
در واقع به عنوان یکی از روش های بهسازی لرزه ای سازه شناخته می شود که تاثیرات شگفت انگیزی بر افزایش مقاومت سازه ها داشته و به روش های متفاوت و گوناگونی قابل اجرا است.
با توجه به قرارگیری کشورمان در منطقه ی زلزله خیز، مقاوم سازی در ایران موضوعی می باشد که دارای اهمیتی غیر قابل انکار است و از نکات حیاتی در ساخت آپارتمان محسوب می شود.
علی رغم پروژه های متداول ساخت اولیه ساختمان، طراحی و اجرای مقاوم سازی نیازمند شناخت دقیق و تدوین مراحل مخصوص هر پروژه می باشد. انجام پروژه های مقاوم سازی ساختمان یا سازه ها در شرکت معتبر و تخصصی ساویلا به صورت زیر می باشد :
1- مشخص کردن هدف :
بررسی کردن دلایل نیاز به مقاوم سازی یا ارزیابی سطح عملکرد حاضر ساختمان و مشخص کردن هدف پروژه اولین گام در طرح و اجرای مقاوم سازی ساختمان محسوب می شود. عدم شناخت صحیح دلایل نیاز و همچنین درک نادرست از خروجی کار علاوه بر تحمیل هزینه های بسیار می تواند تبعات نامناسبی داشته باشد.
2- فرایند مقاوم سازی :
تدوین فرآیند طرح و اجرا در شرکت ساویلا توسط کارشناسان ارشد مقاوم سازی صورت گرفته و به کارفرماهای محترم ارائه می شود. این روند به ایجاد دید مناسب در نظر کارفرما و اطمینان از مراحل و نتیجه موضوع بسیار راهگشا می باشد.
3- مطالعات شناسایی وضع موجود :
بی شک یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مراحل در مقاوم سازی ساختمان ها، انجام مطالعات شناسایی وضع موجود می باشد. انجام بازرسیهای چشمی، نمونه برداری از مصالح، انجام آزمایش های آزمایشگاهی، بررسی مقاومت ساختمان از طریق آزمایشات در محل و بازرسی فنی، انجام بازدیدهای کارشناسی، تهیه نقشه های ازبیلت از شرایط موجود ساختمان و بررسی فایل ها و مدلسازی های نرم افزاری با استفاده از کارشناسان خبره، موجب ارائه خروجی های قابل اطمینان و مفید قبل از ارائه طرح و اجرای مقاوم سازی خواهد شد.
در این زمینه شرکت ساخت و ساز ساویلا ضمن در اختیار داشتن تجهیزات بازرسی فنی، با تکیه بر توان متخصصین مجرب قادر به انجام این مرحله بدون نیاز به استمداد کمک از خارج شرکت و با اطمینان بیشتر می باشد.
4- مشخص کردن سطح مقاوم سازی :
سطح عملکرد مورد انتظار از انجام عملیات مقاوم سازی پارامتر مهمی مخصوصا از نظر اقتصادی می باشد که باید مشخص شود. عوامل تاثیرگذار در تعیین سطح مقاوم سازی ساختمان شامل موارد زیر است:
– اهداف عملکردی ساختمان
– هزینه تمام شده مقاوم سازی
– محدودیت زمانی در مقاوم سازی
– محدودیت معماری در ساختمان
– ضرورت بهره برداری از ساختمان حین مقاوم سازی
– پرهیز از ریسک در هنگام مقاوم سازی
– لزوم حفظ آثار باستانی یا شرایط و قوانین خاص
گاهی در پایان این مرحله امکان دارد بر اساس راهبردهای مدیریتی پیشنهاد شود که کاربری ساختمان عوض شده یا مقاوم سازی به صورت تدریجی یا موضعی انجام شود و یا اینکه تخریب و احداث ساختمان جدید در دستور کار کارفرمای پروژه قرار بگیرد.
5- انتخاب روش مقاوم سازی :
بر مبنای مراحل چهارگانه فوق روش مقاوم سازی انتخاب می شود.
6- مدل سازی و طراحی :
طراحی مهندسی روش و ارائه نقشه های اجرایی قسمت مهمی از فرایند مقاوم سازی ساختمان ها محسوب می شود. متخصصین سازه و ژئوتکنیک توسط نرم افزارهای به روز مهندسی اقدام به طراحی و بهینه سازی روش های متفاوت می کنند. توجه ویژه به قوانین و مقررات آیین نامه ها و رعایت همزمان آنها در کنترل های فنی در این مرحله ضروری می باشد.
همچنین بهتر است نتایج حاصل از طراحی با استفاده از کنترل های مهندسی مورد ارزیابی قرار گرفته تا از صحت عملکرد روش در خصوص ضعف های ساختمان اطمینان حاصل شود.
7- اجرای مقاوم سازی :
خرید مصالح مورد نیاز و اجرای روش مقاوم سازی بر اساس طراحی صورت پذیرفته در گام قبلی و دستورالعمل های فنی ارائه شده آخرین گام در انجام مقاوم سازی یک ساختمان می باشد.
شرکت مهندسی ساویلا ضمن در اختیار داشتن پروانه های صلاحیت لازم به منظور اجرای پروژه های مقاوم سازی، متعهد به اجرای کار با بالاترین کیفیت و در زمان مشخص شده می باشد.
علاوه بر آن اهمیت نظارت بر اجرا در پروژه های مقاوم سازی نسبت به پروژه های ساخت اولیه دو چندان می باشد. نظارت بر اجرای پروژه های مقاوم سازی با استفاده از متخصصین مجرب و کارآزموده یکی از نکات کلیدی در دستیابی به نتیجه رضایت بخش برای کارفرمایان می باشد.
1- مشاوره، طراحی، نظارت،و اجرای طرح های مدرن داخلی
2-طراحی، اجرا وساخت تجهیزات نوری و تاسیسات الکتریکال
3- طراحی لند اسکیپ و اجرا
4- طراحی مدرن، محاسبه و اجرای کلیه نماهای داخلی و خارجی(ساختمان ، مال و پاساژ)
5- طراحی ، محاسبه و اجرای کلیه سازه های بتنی و فولادی
6- طراحی و اجرای سونا و جکوزی
1- طراحی خط تولید
2- طراحی و اجرای سیستمهای بسته بندی
3- طراحی و ساخت سیستمهای رباتیک
4- طراحی و برنامه نویسی logo, plc ومیکرو کنترلها
5- طراحی و اجرای دکلهای مخابراتی
6- طراحی و اجرای شبکه های وایرلس
7- تامین کالاهای مورد نیاز صنایع بزرگ کشور از جمله صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، فولاد و ریخته گری
1- طراحی سیستم آبیاری هیدرو پونیک، آیروپونیک، کشت خاکی و اجرا
2- طراحی و اجرای سیستم کشت
3- طراحی و اجرای کلیه سازه های گلخانه ای
4- طراحی و اجرای سیستم های کنترل اقلیم و ایردوابرلس
5- مشاوره برای اجرای پروژه گل کشاورزی
1-تهیه برنامه زمانبندی کلی پروژه با توجه به موارد قرارداد
2- تعیین حدود برنامه های فرعی مرتبط با طراحی، تدارکات و امور اجرایی پروژه با توجه به برنامه کلی پروژه
3- کنترل برنامه های زیرپروژه با استفاده از گزارشات مسئولین برنامه ریزی واحدهای زیر ربط
4- تعیین بودجه پروژه و مقایسه با هزینه های انجام شده
5- تهیه گزارشات پیشرفت فیزیکی و هزینه های پروژه جهت مدیریت پروژه و نظارت و اجرا
6- جمع آوری اطلاعات برای تهیه صورت وضعیت ها جهت ارائه به کارفرما با توجه به عملیات انجام شده
سلام به شرکت ساویلا خوش آمدید.
سوالی دارید با کارشناسان ما گفتگو کنید.
در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهیم بود.